Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner prosí, aby Sparta nepredávala Hancka. Milióny sú na stole

Dávid Hancko je aktuálne vychytená futbalová komodita. O slovenského reprezentanta má eminentný záujem Feyenoord Rotterdam, ktorý za kapitána Sparty ponúka Pražanom riadny balík.

16.08.2022 10:32
Hancko Sparta Foto:
Dávid Hancko (33) v drese Sparty.
debata

Hodnota 24-ročného univerzálneho obrancu, ktorý môže hrať na kraji defenzívy i na poste stopéra, je podľa špecializovaného portálu Transfermarkt 4,5 milióna eur.

České médiá informovali, že Holanďania ponúkajú viac. Má ísť o sumu 6 miliónov eur, ale Sparta zatiaľ nepredáva a rokovania pokračujú ďalej.

Feyenoord nedávno pustil dve svoje opory do anglickej Premier League. Tyrell Malancia prestúpil za 15 miliónov eur do Manchestru United, Marcos Senesi nedávno za rovnaké peniaze do AFC Bournemouth.

David Hancko Čítajte viac Prestup je na spadnutie, píšu Česi. Hancko odchádza zo Sparty za riadny balík

Holanďania teda peniaze majú a ak Sparta, ktorá je už bez účasti v európskych pohároch, pustí svoju hviezdu, chce na tom aspoň poriadne zarobiť.

Peniaze sú však dna vec a športová úroveň tímu druhá. Kouč Sparty Brian Priske nechce o Hancka prísť a verí, že vedenie klubu ponuku Rotterdamu odmietne.

„Je to náš kľúčový hráč. Neviem si bez neho hru Sparty predstaviť. Rozprával som sa o tom aj so (športovým riaditeľom) Tomášom Rosickým, pozná môj názor,“ povedal Priske pre ČT Sport.

Dánsky tréner „rudých“ pripústil, že Hancko môže mať ambície prestúpiť. V Sparte pôsobí štvrtým rokom a zmena prostredia by dávala zmysel.

FUTBAL-EL: Slovan - Olympiakos Čítajte viac Slovan má bojovú morálku. To nebývalo zvykom

"Prestupy sú súčasťou futbalu, je tu dlho. Povedal som mu, aké s ním mám plány pre túto sezónu, ako mu môžem pomôcť byť ešte lepší, silnejší. Tak, aby predovšetkým pomohol s našimi cieľmi a neskôr si vyslúžil ešte lepší prestup.

Bohužiaľ, som len tréner. Môžem pomôcť hráčom, čo najviac to ide, ale ľudia sa musia rozhodnúť sami," dodal Priske na adresu Hancka.

Sparta počas víkendu v súboji 3. kola českej ligy zdolala na domácom trávniku Olomouc 2:0. Hancko odohral s kapitánskym „céčkom“ celý zápas. Čisté konto si pripísal jeho krajan, brankár Dominik Holec.

Najbizarnejšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tomto štadióne hráva miestny Voždovac...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba