Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kohútov z lavičky obvinili z nevhodného správania. Rieši sa aj uštipačný komentár

Anglická futbalová asociácia (FA) obvinila trénerov Thomasa Tuchela a Antonia Conteho z nevhodného správania počas nedeľného zápasu medzi FC Chelsea a Tottenhamom Hotspur (2:2).

15.08.2022 21:56
Anthony Taylor Foto: ,
Rozhodca Anthony Taylor ukazuje červenú kartu Thomasovi Tuchelovi, trénerovi Chelsea.
debata

Vo vypätom londýnskom derby mali kormidelníci niekoľko konfliktov a za výmenu názorov po záverečnom hvizde dostali červené karty.

„Správanie oboch trénerov na konci zápasu bolo nevhodné. Thomas Tuchel a Antonio Conte sa môžu k prípadu vyjadriť do 18. augusta,“ citovala AFP z oficiálneho vyhlásenia FA.

Thomas Tuchel, Antonio Conte Čítajte viac Mela po podávaní rúk, ostré odkazy. Na ostrovoch však najviac rozoberajú rozhodcu

Koučom hrozí aj zákaz činnosti, čo Tuchel uštipačne komentoval i na pozápasovej tlačovej konferencii.

„Výborne! Ja nemôžem byť na lavičke a rozhodca smie pískať ďalší zápas,“ rozhorčil sa nemecký tréner, ktorý predtým vyhlásil, že arbiter Anthony Taylor by už nemal pískať duely jeho tímu. Asociácia si posvieti aj na tento výrok.

K vyhroteniu situácie prispel ešte počas stretnutia nepotrestaný faul na novú posilu Chelsea Marca Cucurellu, keď ho Cristiano Romero zatiahol za vlasy.

Vášne však vyvolal aj gól Pierrea-Emila Höjbjerga na 1:1, po ktorom Conte začal búrlivo oslavovať, čo sa nepáčilo Tuchelovi.

Thomas Tuchel - Antonio Conte Čítajte viac Bitka o Londýn: Šarvátky trénerov, štyri góly a veľká dráma v závere

Okamžite k nemu vyštartoval a začal na neho pokrikovať. Dožadoval sa odpískania faulu na Kaia Havertza a údajného ofsajdového postavenia Richarlisona.

Obaja tréneri za svoje správanie inkasovali žlté karty. Krátko po tom išla Chelsea opäť do vedenia zásluhou Reecea Jamesa a tentoraz si divokú oslavu mohol užiť nemecký kouč, ktorý prešprintoval povedľa Conteho. Ten si do tohto momentu neskôr „rypol“ na sociálnych sieťach.

„Šťastie, že som ťa nevidel… Mohol si kvôli mne zakopnúť,“ napísal.

Po zápase si obaja tréneri išli podať ruky, no Conte sa na Tuchela ani nepozrel, čo kormidelníka Chelsea vytočilo.

Talianovu ruku nepustil a naznačil mu, že sa mu mal pozrieť do očí. Strhla sa mela, oboch „kohútov“ sa snažili oddeliť členovia realizačných tímov. Práve za tento incident obdržali červené karty.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Antonio Conte #Chelsea FC #Thomas Tuchel