Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Takto sa robí biznis. Útočníka predali za 53 miliónov, späť sa vrátil za 20

Nemecký futbalista Timo Werner sa po dvoch rokoch v FC Chelsea vrátil do RB Lipsko. So staronovým zamestnávateľom podpísal štvorročnú zmluvu.

09.08.2022 22:10
13. Timo Werner Foto: ,
Timo Werner.
debata

Podľa portálu transfermarkt odišiel Werner do Chelsea v roku 2020 za 53 miliónov eur a teraz za neho Lipsko zaplatilo londýnskemu klubu iba 20 miliónov.

S anglickým tímom vyhral Werner v roku 2021 Ligu majstrov, ale v uplynulom období nemal stabilné miesto v zostave.

Ryan Giggs. Čítajte viac Manipulátor a tyran? Exhviezde Manchestru United hrozí päť rokov basy

Prejavil túžbu odísť, aby pravidelne nastupoval a aby sa dostal do kádra nemeckej reprezentácie na MS 2022. V najcen­nejšom drese má na konte 53 vystúpení. S 95 gólmi vo všetkých súťažiach je najlepší strelec v histórii Lipska.

„Som veľmi rád, že budem opäť hrať za RB Lipsko. V rokoch 2016 až 2020 sa mi tu darilo. Odišiel som dôstojne ako strelecký rekordér klubu, ale to je minulosť a teraz sa pozerám dopredu,“ povedal Werner.

Najurážanejší futbalisti Premier League Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 1394...

Podľa neho sa nemecký klub a aj on sám za uplynulé dva roky posunuli na vyššiu úroveň. „Takisto som nesmierne vďačný za čas, ktorý som prežil v Chelsea. Vnímal som obrovskú podporu a nikdy nezabudnem, ako za mnou ľudia stáli v dobrých i náročnejších okamihoch,“ dodal Nemec.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Bundesliga #RB Lipsko #Chelsea FC #Timo Werner