Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je Barcelona až tak zúfalá? Hviezde sa kvôli mzde vyhráža súdom

Podľa The Athletic poslalo vedenie FC Barcelona holandskému reprezentantovi Frenkiemu de Jongovi list. V ňom ho informovalo, že jeho zmluva je nezákonná a môžu ho postaviť pred súd.

09.08.2022 09:10
10. Frenkie de Jong Foto: ,
Frenkie de Jong je tvorcom hry v FC Barcelona.
debata (1)

Vedenie Barcelony má len pár dní nato, aby znížilo mzdové výdavky tak, ako si to vyžadujú pravidlá španielskej najvyššej súťaže. Vedenie La Ligy práve preto nepovolilo klubu zaregistrovať nové posily vrátane poľského kanoniera Roberta Lewandowského.

Vysoké mzdové náklady mali donútiť klub k bezprecedentnému kroku. Listom vyzvala de Jonga, aby sa vrátil k podmienkam predchádzajúcej zmluvy, inak ho postaví pred súd. Túto akciu podľa prezidenta hráčskej únie v Holandsku Jevgenijho Levčenka možno označiť za vydieranie.

Marek Rodák Čítajte viac Príchod Lena som čakal. Je na mne, aby som zostal jednotkou

Zámerom Barcelony bolo zrušiť predĺženie zmluvy, ktorú de Jong podpísal 20. októbra 2020. Vďaka nej pristúpil k zníženiu príjmu v sezónach 2020/21 a 2021/22, no v nasledujúcich štyroch jeho plat výrazne vzrastie. A s tým má súčasné vedenie problém.

Predstavenstvo Barcelony sa domnievalo, že takto nastavené podmienky obnovenia zmluvy boli nezákonné. List sa mal dostať k právnikom de Jonga 15. júla. Paradoxne iba deň po tom, čo hráč odmietol prijať ponuku na prestup do Manchestru United.

Najbizarnejšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tomto štadióne hráva miestny Voždovac...

Hráčova strana pochopiteľne platnosť kontraktu obhajuje a tvrdí, že zmluvu potvrdilo predstavenstvo, ekonomická komisia a aj audítori. Dodali, že nové vedenie pri prevzatí klubu nevidelo v takto nastavených podmienkach žiadny problém.

Každopádne bude zaujímavé sledovať, či de Jong ostane v Barcelone aj po takomto netradičnom správaní vedenia klubu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #la liga #Frenkie de Jong #Joan Laporta