Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie na úvod. Nováčik s Rodákom v bránke ukradol body Liverpoolu

Futbalisti FC Fulham v bránke so Slovákom Marekom Rodákom sa postarali hneď v úvodnom kole Premier League o prekvapenie, keď v sobotu na domácom štadióne remizovali s vicemajstrami z Liverpoolu 2:2. O oba góly nováčika sa postaral najlepší strelec uplynulej sezóny 2. ligy Aleksandar Mitrovič, za hostí skórovali Mohamed Salah a Darwin Núñez.

06.08.2022 15:26 , aktualizované: 20:51
Marek Rodák Foto: ,
Brankár Fulhamu Marek Rodák inkasuje vyrovnávajúci gól na 1:1 v zápase proti Liverpoolu.
debata

Z ďalších dvoch nováčikov bodoval naplno Bournemouth po výhre nad Aston Villou 2:0, Nottingham prehral rovnakým výsledkom v Newcastli. Úlohu favorita zvládol Tottenham, ktorý zdolal Southampton 4:1.

„Chalupári“ sa zvučného mena súpera nezľakli a od začiatku duelu to boli oni, ktorí sa snažili tlačiť do zakončenia. Prvé prišlo už v úvodnej minúte, ale Mitrovič minul bránku.

Po štvrťhodine dostal loptu do siete Luis Díaz, ale gól neplatil pre ofsajd Andrewa Robertsona. Fulham bol aktívnejší, výborne napádal súpera a zdvojoval až strojoval Salaha, čím ho v prvom polčase takmer úplne vypojil z hry.

Najurážanejší futbalisti Premier League Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 1394...

Domácim vyšiel v 32. minúte rýchly brejk a po centri z pravej strany sa hlavou presadil Mitrovič. Liverpool si vypracoval prvú tutovku až potom, no Diaz z uhla opečiatkoval len žrď. Aj Alissonovi pomohla konštrukcia bránky v 57. minúte po strele Neeskensa Kebana.

V druhom polčase už boli aktívnejší hostia, ktorí sa snažili zvrátiť duel a Rodák mal plné ruky práce. V 64. minúte nestihol zasiahnuť po zakončení striedajúceho Núñeza, ktorý skóroval pri premiére v Premier League.

Martin Dúbravka Čítajte rozhovor Dúbravka: Máme najbohatších majiteľov. V Newcastli to cítiť

Fulham však nezložil zbrane a opäť ho potiahol Mitrovič, ktorý si po chybe obrany hostí nabehol do šestnástky aj na koleno Virgila van Dijka. Penaltu potvrdil i VAR a srbský kanonier sa z nej nemýlil – 2:1.

Body sa nakoniec delili, v 80. minúte zúročil tlak Liverpoolu a nedorozumenie domácich stopérov Salah. V nadstavenom čase zachránila Rodáka druhýkrát konštrukcia bránky po strele Jordana Hendersona.

Futbalisti Chelsea nevyhrali v Evertone od apríla 2017, z posledných piatich duelov až štyrikrát prehrali a v Goodison Parku počas nich strelil len jediný gól.

V sobotu dlhú sériu zlomili vďaka talianskemu stredopoliarovi Jorginhovi, ktorý v deviatej minúte nadstaveného času prvého polčasu premenil penaltu po faule Abdoulayeho Doucoureho na Bena Chilwella.

Železní muži z futbalového sveta Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Unai Simón (Španielsko, Bilbao) - 4925 minút

Krátko predtým neplatil gól Raheema Sterlinga pre ofsajd. Úvodnú časť prerušilo na niekoľko minút ošetrovanie Bena Godfreyho, ktorý musel striedať už po štvrťhodine.

Domáci mali krátko po polčase dve veľké príležitosti, ale strely Demaraia Graya a Doucoureho zblokovali obrancovia Chelsea. Everton si už ďalšie tutovky nevypracoval a i keď rozhodca nadstavil aj v druhom polčase až desať minút, vyrovnať sa mu nepodarilo.

Tottenham prehrával na domácej pôde od 12. minúty po voleji kapitána hostí Jamesa Warda-Prowsea, ale do prestávky dokázal otočiť. V 21. minúte vyrovnal Ryan Sessegnon a o desať ďalších upravil na 2:1 Eric Dier.

Kto zaplatil najviac za futbalové posily Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juventus Turín - 89 500 000 eur
Najdrahší...

Šance hostí na bodový zisk sa rozplynuli po hodine hry, keď inkasovali dva góly v rozpätí troch minút. Najprv si nešťastne zrazil loptu do vlastnej siete Mohammed Salisu a potom sa presadil aj Dejan Kulusevski.

Výhodu domáceho prostredia využili aj hráči Newcastlu, ktorí si poradili s nováčikmi z Nottinghamu 2:0. „Straky“ od úvodu dominovali, vypracovali si množstvo šancí a streleckých pokusov, ale skórovať sa im podarilo až v 58. minúte, keď sa výstavnou strelou z pravej strany presadil stopér Fabian Schär. V 78. minúte poistil triumf Callum Wilson.

Futbaloví kanonieri s najdrahšími gólmi Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
17. Ohi Omoijuanfo - CZ Belehrad, 33 gólov...

V domácej bránke bol Nick Pope, ktorý prišiel pred sezónou z Burnley. Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov. Nottingham ani raz nevystrelil na bránku.

Tretí nováčik AFC Bournemouth vyhral doma nad Aston Villou 2:0. Jefferson Lerma sa presadil už v 3. minúte, keď sa k nemu dostala po rohu odrazená lopta a jeho zrazená strela skončila v sieti. V 80. minúte pridal hlavou druhý gól Kieffer Moore.

Anglicko Futbal Premier League 1. kolo Čítajte viac Odštartovala aj Premier League. V londýnskom derby uspel favorit

Leeds, ktorý sa zachránil v uplynulej sezóne až v poslednom kole, vstúpil do nového ročníka víťazne. Na domácom štadióne Elland Road síce prehrával od 6. minúty po zásahu Daniela Podencea, ale do polčasu vyrovnal Rodrigo a v 74. minúte rozhodol vlastný gól Rayana Ait-Nouriho.

Premier League – 1. kolo:

FC Everton – FC Chelsea 0:1 (0:1)
Gól: 45.+9. Jorginho (z 11 m)

FC Fulham – FC Liverpool 2:2 (1:0)
Góly: 32. a 72. Mitrovič (prvý z 11 m) – 64. Nunez, 80. Salah
Rodák (Fulham) odchytal celý zápas

Tottenham Hotspur – FC Southampton 4:1 (2:1)
Góly: 21. Sessegnon, 31. Dier, 60. Salisu (vl.), 63. Kulusevski – 12. Ward-Prowse

Newcastle United – Nottingham Forest 2:0 (0:0)
Góly: 58. Schär, 78. Wilson

Leeds United – Wolverhampton Wanderers 2:1 (1:1)
Góly: 24. Rodrigo, 74. Ait-Nouri (vl.) – 6. Podence

AFC Bournemouth – Aston Villa 2:0 (1:0)
Góly: 3. Lerma, 80. Moore

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #FC Fulham #Marek Rodák