Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo stráca lesk. Túži po odchode z United, no nikto ho nechce

Futbalová Premier League sa začne už tento víkend a jedna z najslávnejších klubových značiek stále netuší, čo ďalej. S Cristianom Ronaldom alebo bez neho?

04.08.2022 18:00
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo.
debata (1)

V Manchestri United to v posledných dňoch vrie. Spory medzi klubom a jeho najväčšou hviezdou sa vyostrujú. Tréner Erik ten Hag skritizoval portugalského futbalistu za to, že po polčasovom striedaní v prípravnom dueli s Rayom Vallecano opustil štadión. Hráč tvrdí, že na predčasnom odchode bol dohodnutý s vedením klubu.

Jedno je isté: Ronaldo chce z klubu, v ktorom kedysi žiaril, odísť. Ihneď!

Ronaldov pekáč

Pre 37-ročného útočníka išlo o prvý štart v príprave. Predtým vynechal turné v Thajsku a Austrálii v snahe vyjednať si prestup do niektorého z tímov hrajúcich Ligu majstrov. Manchester sa do milionárskej súťaže neprebojoval.

Ak si dnes otvoríte ktorúkoľvek z britských webových stránok, Ronaldo bude všade. Jeho ďalší konflikt s klubom tesne pred štartom súťaže je najvyhľadávanejšou témou v krajine. Kto sa k nej ešte nevyjadril, nech zodvihne ruku.

„Ak sa ma pýtate, či toto spojenie ešte funguje, poviem, že nie,“ vraví Wayne Rooney, niekdajší Ronaldov parťák z útoku. „Keď sa pozriete smerom do budúcnosti, musíte stavať na mladších a hladnejších hráčoch. Len tak pozdvihnete Manchester United počas nasledujúcich dvoch, troch rokov,“ hodnotil dianie na Old Trafforde bývalý nekompromisný zakončovateľ.

Toto vyjadrenie – pochopiteľne – neuniklo ani Ronaldovi. Keď Rooney na druhý deň pridal na instagram fotografiu zo štúdia Sky Sports, kde bol s Jamiem Carragherom, rodák z Madeiry príspevok okomentoval: „Dvaja žiarlivci.“

Samozrejme, Rooney nezostal ticho a do Ronalda si „kopol“ opäť.

„Na svete nie je futbalista, ktorý by na Ronalda nežiarlil. Na kariéru, ktorú má, na trofeje, ktoré vyhral, a na peniaze, aké zarobil,“ reagoval a pokračoval s úsmevom: „Tiež na jeho telo a pekáč na bruchu. Závidia mu asi všetci hráči, snáď okrem Messiho.“

Žarty bokom, lebo v Manchestri nikomu do smiechu nie je. Podľa Carraghera dobieha klub minulosť, keď sa chcel zapáčiť fanúšikom.

„Nemohol som uveriť, keď si United upísali Ronalda na dva a pol roka. Nachádza sa v istej fáze kariéry, v nadchádzajúcej sezóne oslávi 38. narodeniny, no už nebude takým hráčom, akým bol predtým. Zároveň sa nikdy nezmieri s tým, aby hral druhé husle. Stále je to skvelý strelec, no faktom je, že iný veľký európsky klub ho teraz nechce,“ vyslovil Carragher vážnu myšlienku.

„Zdá sa, že Manchester sa ho nedokáže zbaviť. A domnievam sa, že ak by ste sa opýtali ten Haga, asi by ho tiež nechcel. A nie som si celkom istý, či po ňom túži šatňa United,“ doplnil úvahu bývalý anglický reprezentant.

Na obranu Ronalda: V minulej sezóne nastrieľal za klub 24 gólov, z toho osemnásť v lige. Jeho zásahy v Lige majstrov posunuli klub do vyraďovacej fázy. Bol tretím najlepším kanonierom Premier League a v domácich zápasoch nedal nikto viac gólov ako on.

Britain England Euro 2022 Women Soccer Čítajte viac Ronaldo si toľko zarobí za deň. Angličanky dostali za titul smiešnu sumu

Lenže klub skončil v lige piaty a to je pre anglického giganta málo. Manchester s novým trénerom chce značku oživiť a priviesť mladú krv. Carragher Manchestru vyčíta, že vlaňajšie angažovanie Ronalda bolo len populárnym ťahom pre fanúšikov a mal radšej priviesť hviezdneho Erlinga Haalanda, ktorý sa presťahoval k mestskému rivalovi – City.

Kritizuje vlastných

Ronaldo však nemá podporu ani medzi legendami Old Traffordu. Nezastal sa ho napríklad ani Gary Neville, ktorý s ním kedysi hrával a na ruke nosil aj kapitánsku pásku.

„Každá tlačová konferencia je výlučne o kauze Ronaldo. Keď sa obzrieme do minulosti, ak sa jeden hráč stane dominantným faktorom, potom sa dá urobiť iba jedno. Všetci vieme čo,“ zamyslel sa Neville. Nahlas to síce nepovedal, ale naznačil, že hviezdna „sedmička“ by mala z klubu odísť.

„Spomínam si na situáciu spred pätnástich rokov. V Manchestri bolo škaredé počasie, neustále pršalo. Cristiano bol vtedy najlepší na svete, prišiel do šatne a povedal, že to je otrasné. Dnes to však hovorí o tíme!“ doplnil. Neville sa nedokáže preniesť cez fakt, že Ronaldo na sklonku minulej sezóny niekoľkokrát verbálne napadol vlastný tím.

Otázka teda znie, kam s Ronaldom. Isté je, že Portugalčan sníva o tíme, v ktorom by hral Ligu majstrov, lenže kluby, ktoré majú šancu v najlepšej tímovej súťaži na svete zvíťaziť, oňho nestoja.

Messi vs. Ronaldo? Futbalové osobnosti rozhodli Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Alex Ferguson – Cristiano Ronaldo. „Messi je...

„Všetci vieme, že jeho koniec sa pomaly blíži. Chce vyhrávať trofeje, túži po veľkých veciach a možno aj po ďalšej Zlatej lopte, no nemyslím si, že sa mu to ešte podarí. Ak by šiel do Atlética Madrid, bolo by to niečo veľké, no tamojší fanúšikovia ho neznášajú a rovnako mnohí ľudia v klube,“ podotýka Mark Schwarzer, niekdajšia brankárska hviezda v Premier League.

Napokon, nielen Atlético, ale aj Bayern Mníchov či Paríž St. Germain, za ktorý hrá Lionel Messi, sa už vyjadrili jasne: Ronalda nechceme za žiadnu cenu. Povráva sa o Sportingu Lisabon, účastníkovi LM – futbalová ikona tu kedysi vstúpila do veľkého futbalového sveta. Ak by sa však vrátila do Lisabonu, bol by to ústup z hviezdnej pozície. Pri všetkej úcte, Sporting nie je absolútnou špičkou.

Do začiatku ligy zostáva pár dní, fanúšikovia United sú nervózni, kauza Ronaldo dovtedy akiste výsledok mať nebude. Spor chce údajne riešiť aj samotný majiteľ klubu, Američan Malcolm Glazer. Superhviezdu by si vraj rád ponechal.

Situácia je čoraz zamotanejšia, pričom Manchester v nedeľu doma privíta Brighton. Pre Ten Haga to bude súťažná premiéra na lavičke „diablov“. Britské médiá píšu, že Ronaldo tentoraz v základnej zostave nebude.

Cristiano Ronaldo s partnerkou Georginou na Ibize Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo a Georgina Rodriguezová na...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United