Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Dúbravka: Máme najbohatších majiteľov. V Newcastli to cítiť

Jednou z posíl je váš konkurent v bránke, anglický reprezentant Pope. Z Burnley prišiel za 11,5 milióna eur. Bude ťažšie ostať jednotkou?
Každú sezónu musím na tréningoch makať a v zápasoch ukázať kvalitu, aby som si pozíciu udržal. Viem, že som v náročnej situácii, lebo domáci hráči majú určitú výhodu. Ale tak to bolo kdekoľvek v zahraničí, kde som pôsobil. Musel som o miesto v bránke bojovať a dokazovať, že na to mám. A v tomto smere sa nič nemení.

Pope je však oveľa kvalitnejší gólman, než bol váš vlaňajší konkurent Karl Darlow. V Premier League už odchytal 141 duelov, za Anglicko nastúpil v ôsmich zápasoch…
Je to medzinárodne uznávaný brankár reprezentačnej úrovne. Uvedomujem si, že má určitý kredit a renomé. No aj ja mám svoje ciele a ambície, ktoré sa snažím naplniť a potvrdiť svedomitou prácou. Verím, že svoju pozíciu obhájim, budem podávať stabilné výkony a v bránke budem stáť ja. Keby som tvrdil niečo iné, nemám tu čo hľadať.

kmotrík Čítajte viac Jedna z posledných kvapiek. Kmotrík po Ferencvárosi zvažuje predaj Slovana

Hľadali by ste si nový klub v prípade, že by vás Pope z bránky vytlačil?
Nerozmýšľal som nad tým, že by malo k niečomu takému prísť. Som nastavený tak, že miesto obhájim. Ak k tomu príde, situáciu zhodnotím a rozoberiem alternatívy. Som vo veku, v ktorom brankári dosahujú vrchol. Necítim sa tak, že by som mal vytvárať komfort niekomu inému.

Už je to deväť mesiacov, čo do klubu vstúpili Arabi. Čo sa v Newcastli odvtedy zmenilo k lepšiemu?
Nové vedenie, konkrétne Amanda Staveleyová a Mehrdad Ghodoussi, chodia do tréningového centra, komunikujú s nami a cestujú na každý zápas. To v minulosti nebolo. Z pohľadu infraštruktúry sa to začalo rozsiahlou modernizáciou tréningového centra, ktorá umožňuje hráčom zlepšovať sa. To sú pozitívne zmeny, no na všetko treba čas. Chvíľu bude trvať, kým sa Newcastle dostane na pozície, ktoré mu zaručia pohárovú Európu. Ani Manchestru City alebo Parížu St. Germain netrvalo rok, kým sa dostali na vrchol.

Naznačilo vedenie, ako dlho má tento proces trvať?
Do desiatich rokov by chceli hrať v Lige majstrov. Minuli už dosť peňazí, aby to dosiahli skôr. No opakujem, chce to čas.

Časti článku:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Newcastle United #Martin Dúbravka