Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona radikálne znižuje svoj dlh. Získala ďalších 100 miliónov

Španielsky futbalový klub FC Barcelona predal časť svojho produkčného centra. Potrebuje vylepšiť svoju ekonomickú situáciu.

01.08.2022 19:15
711170343 Foto:
Prezident Barcelony Joan Laporta pri predstavovaní najnovšej posily, ktorou je francúzsky obranca Jules Kounde.
debata

O lukratívnom predaji informoval v pondelok prezident klubu Joan Laporta. Dôvodom obchodu je zníženie dlhu, aby klub mohol podniknúť kroky na zaregistrovanie letných posíl.

Katalánci predali 25-percentný podiel v Barca Studios spoločnosti Socios.com. Klub uviedol, že predaj urýchli klubové stratégie týkajúce sa audiovizuálnych, blockchainových a online produktov.

711055370 Čítajte viac Ronaldo by mu rozbil telefón. Messi sa dokonale zastal fanúšika

Peniaze by tiež mali Barcelone umožniť splniť finančné požiadavky španielskej ligy a zaregistrovať hráčov, ktorých nedávno získala, vrátane Roberta Lewandowského, Raphinhu a Julesa Koundého.

Napriek tomu, že barcelonský klub sa ešte nedávno zmietal vo finančných ťažkostiach, minul na spomenutú trojicu podľa portálu Tranfermarkt 153 miliónov eur, najviac spomedzi všetkých európskych klubov počas letného prestupového obdobia.

Kto zaplatil najviac za futbalové posily Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juventus Turín - 89 500 000 eur
Najdrahší...

Laportu mnohí kritizujú za to, že zaťažuje klubovú budúcnosť, aby čo najskôr pre klub zabezpečil finančnú hotovosť. Barcelona už predala 25 % svojich televíznych práv na španielsku ligu na nasledujúcich 25 rokov.

Táto transakcia jej vyniesla 667 miliónov eur. „Riziko je pod kontrolou," uviedol Laporta, ktorý vlani prevzal klub s dlhmi vo výške 1,35 miliardy eur.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #fc barcelona #la liga