Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekoná ho Škriniar? Bayern realizoval svoj druhý najdrahší prestup

Bayern Mníchov predstavil už štvrtú letnú posilu. Za 70 miliónov eur kúpil z Juventusu Turín holandského reprezentačného obrancu Matthisa de Ligta.

19.07.2022 19:30
Matthij de Ligt bude hrať v Bayerne minimálne... Foto:
Matthijs de Ligt bude hrať v Bayerne minimálne do roku 2027.
debata (1)

Pre Bayern ide o druhý najdrahší nákup futbalista v histórii. Viac zaplatil len sa francúzskeho obrancu Lucasa Hérnandeza, ktorý ho vyšiel na 80 miliónov eur.

29-ročný de Ligt podpísal s nemeckým majstrom päťročnú zmluvu a v priebehu pondelka a utorka absolvoval v Bayerne lekársku prehliadku.

Očakáva sa, že už v stredu odletí Holanďan z Nemecka do USA, kde sa pripojí k novým spoluhráčom na predsezónnom turné.

Sebastien Haller. Čítajte viac Mal nahradiť Haalanda v Dortmunde. Odstavila ho zákerná choroba

„Som veľmi šťastný, že som sa stal hráčom tohto skvelého klubu,“ povedal de Ligt pre klubový web. „Od začiatku som pociťoval skutočné uznanie od športového vedenia, trénera a predstavenstva, čo ma presvedčilo. Navyše, FC Bayern je skvele riadený klub s veľkými cieľmi. Som veľmi rád, že som teraz sa stáva súčasťou príbehu FC Bayern.“

Pre Bayern je to prvý nákup, odkedy klub opustil hviezdny útočník Robert Lewandowski a prestúpil do Barcelony.

Bola pre Milana Škriniara sezóna 2021/22 poslednou v drese Interu Miláno? Čítajte viac Šejk príde aj tento týždeň do Milána na pytačky. Za Škriniara núka zatiaľ málo

De Ligt bol spájaný s letným odchodom z Juve. Zdroje pre ESPN povedali, že Chelsea mala záujem priviesť stredného obrancu na Stamford Bridge, ale De Ligt sa rozhodol pre Bayern.

Holandský obranca prestúpil do Juve z Ajaxu v roku 2019 a za taliansky klub odohral 117 zápasov. De Ligt pomohol „rosso-neri“ vyhrať titul Serie A v sezóne 2019–20 a Taliansky pohár v nasledujúcom ročníku.

Najlepší futbalisti sezóny 2021/22 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
65. Patrik Schick - Bayer Leverkusen.

22-ročný De Ligt sa pripojil k Sadiovi Manemu a bývalým mužom Ajaxu Ryanovi Gravenberchovi a Noussairovi Mazraouimu ako štvrtá letná posila Bayernu.

Je pravdepodobné, že pôjde o vôbec najdrahší prestup obrancu v tomto roku. Prekonať de Ligta by mohol Slovák Milan Škriniar, za ktorého pýta Inter Milano čiastku na úrovni 70 miliónov eur.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Bayern Mníchov #Matthijs de Ligt