Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern potvrdil prestup. Za Lewandowského zinkasuje rekordnú sumu

Španielsky futbalový klub FC Barcelona sa dohodol na prestupe poľského útočníka Roberta Lewandowského z Bayernu Mníchov.

16.07.2022 10:29 , aktualizované: 17:00
Robert Lewandowski. Foto:
Robert Lewandowski.
debata

Ústnu dohodu potvrdil v sobotu aj výkonný riaditeľ Bayernu Oliver Kahn, podľa ktorého však ešte chýba podpis.

Agentúra DPA informovala, že Lewandowski odletí do Barcelony a najneskôr v nedeľu tam podpíše kontrakt na štyri roky.

„S Barcelonou sme ústne dohodnutí. Je dobré pre obe strany, že sú veci vyjasnené. Robert s nami dokázal vyhrať všetko, čo sa dalo. Sme mu veľmi vďační za všetko, čo pre klub urobil,“ povedal prezident Bayernu Herbert Hainer.

Najvyššie týždenné mzdy futbalových hviezd Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Robert Lewandowski
Poľský útočník vymenil...

Podľa viacerých španielskych i nemeckých médií zaplatia Katalánci ako základnú prestupovú čiastku 45 miliónov eur, ďalších 5 miliónov môžu pridať na bonusoch. Úradujúci Hráč roka podľa FIFA mal v Bayerne platnú zmluvu ešte na jednu sezónu.

Ak by sa potvrdila suma 50 miliónov eur, bol by to pre nemecký klub najúspešnejší predaj hráča v histórii. Zatiaľ najviac peňazí získal za prestup od talianskeho Juventusu Turín, ktorý mu za Douglasa Costu zaplatil 40 miliónov eur v roku 2018.

Nemecko Futbal Lewandowski Bayern Barcelona Čítajte aj Horúco v Mníchove. Lewandowski prišiel bez rodiny, čelí vyhrážkam smrťou

"V máji som ukončil diskusiu, lebo vtedy sme nemali na stole konkrétnu ponuku ani náhradu za Roberta. Odvtedy sa situácia zásadne zmenila.

Barcelona zvýšila sumu do výšky, keď je pre nás predaj absolútne výhodný. Okrem toho sme nedávno na prestupovom trhu získali Sadia Maného, ofenzívneho hráča svetovej úrovne. Preto sme sa teraz dohodli, zatiaľ len ústne, kontrakt sa dolaďuje," povedal Kahn pre sobotné vydanie periodika Bild.

Najlepší futbalisti sezóny 2021/22 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
65. Patrik Schick - Bayer Leverkusen.

Tridsaťtriročný Lewandowski nastrieľal v najvyššej nemeckej súťaži v dresoch Borussie Dortmund a Bayernu 312 gólov a 384 vystúpeniach. V predchádzajúcej sezóne dal 35 gólov a 34 zápasoch a piatykrát za sebou, po siedmy raz celkovo, sa stal najlepším kanonierom Bundesligy.

S Bayernom v roku 2020 triumfoval v Lige majstrov, Bavori na ceste za trofejou deklasovali vo štvrťfinále práve Barcelonu v súčte dvojzápasu 8:2.

Železní muži z futbalového sveta Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Unai Simón (Španielsko, Bilbao) - 4925 minút

Na konte má (vrátane pôsobenia v Dortmunde) aj desať nemeckých titulov, štyri víťazstvá v Nemeckom pohári a titul na MS klubov.

Koncom mája však vyjadril túžbu odísť po ôsmich rokoch z mníchovského klubu. Nezúčastnil sa na sobotnom predstavení kádra Bayernu pred začiatkom nového ročníka a nefiguroval ani na súpiske pre prípravné turné v USA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #fc barcelona #Robert Lewandowski