Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Ostrovný veľkoklub ohlásil príchod Eriksena

Anglický futbalový klub Manchester United podpísal v piatok 3-ročný kontrakt s dánskym stredopoliarom Christianom Eriksenom.

15.07.2022 16:30 , aktualizované: 16:44
debata

Tridsaťročný hráč strávil druhú polovicu uplynulej sezóny 2021/2022 v inom anglickom klube FC Brentford.

Nováčikovi Premier League pomohol výbornými výkonmi okorenenými gólom a štyrmi asistenciami k zotrvaniu v súťaži aj pre nasledujúci ročník.

„Manchester United je výnimočný klub a nemôžem sa dočkať, keď v ňom začnem,“ povedal Eriksen, ktorý počas vlaňajšieho európskeho šampionátu vystrašil futbalový svet, keď mal v zápase s Fínskom zástavu srdca.

Kolaps Christiana Eriksena v zápase ME Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kolaps Christiana Eriksena v zápase proti Fínsku.

Tvrdí, že sa o pôsobení v Manchestri už stihol zhovárať s novým trénerom United Erikom ten Hagom „a dozvedel sa viac o jeho vízii a spôsobe, akým chce, aby tím hral“.

Eriksen skolaboval v júni 2021 na majstrovstvách Európy v spomenutom úvodnom zápase proti Fínsku, priamo na trávniku ho museli oživovať.

Keďže talianske futbalové predpisy mu nedovolili hrať s implantovaným kardioverter-defibrilátorom, ktorý monitoruje činnosť jeho srdca, predčasne ukončil kontrakt s Interom Miláno a dohodol sa na spolupráci s Brentfordom. V minulosti v Anglicku zažil úspešný angažmán v Tottenhame Hotspur (2013–2020).

Boženík futbal MS2022 kval. H Slovensko Čítajte viac Páči sa mi tvoj štýl. Slováka presvedčilo slávne meno, reštartuje kariéru?

Raphina do Barcelony

Brazílsky futbalista Raphinha sa stal novou posilou FC Barcelona. Na Camp Nou prišiel z Leedsu United, s katalánskym klubom podpísal podpísal päťročnú zmluvu vo výške 58 miliónov eur. Suma môže s pridanými bonusmi vzrásť až na 67 miliónov eur.

Dvadsaťpäťročný krídelník prišiel do anglickej Premier League ako menej známy hráč zo Stade Rennes v roku 2020 za 20 miliónov eur. Za dve sezóny v Anglicku zaznamenal 17 gólov a 12 asistencií.

O služby hráča sa v tomto prestupovom okne zaujímali aj viaceré popredné kluby Premier League ako Arsenal či Chelsea. Raphinha však vyjadril túžbu hrať práve za Barcelonu, napriek tomu, že Chelsea ponúkla za hráča väčšiu sumu.

„Vždy som obdivoval hru mojich krajanov, ktorí pôsobili v Barcelone. Ak by som dosiahol čo i len polovicu z toho, čo oni, bolo by to niečo úžasné. Urobím maximum pre to, aby som tu uspel a Barcelona opäť začala získavať trofeje,“ vyhlásil Raphinha.

Najvyššie týždenné mzdy futbalových hviezd Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Robert Lewandowski
Poľský útočník vymenil...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Christian Eriksen