Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Páči sa mi tvoj štýl. Slováka presvedčilo slávne meno, reštartuje kariéru?

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Boženík začne sezónu 2022/2023 v portugalskom klube FC Boavista z mesta Porto, kam odišiel na hosťovanie s možnosťou trvalého prestupu z holandského Feyenoordu Rotterdam.

14.07.2022 14:38
Boženík futbal MS2022 kval. H Slovensko Foto: ,
Róbert Boženík (Slovensko) počas marcového zápasu s Maltou.
debata

Dvadsaťdvaročný útočník už má za sebou lekársku prehliadku a s novým tímom sa pripravuje na ročník v najvyššej portugalskej súťaži, ktorý sa začne o tri týždne.

Boženík bol v sezóne 2021/2022 na hosťovaní v nemeckom klube Fortuna Düsseldorf z II. bundesligy, v 19 ligových zápasoch strelil dva góly. V drese Feyenoordu absolvoval šesť duelov, v Eredivisie dostal šancu hrať len na 18 minút. Za oba spomenuté kluby odohral spolu 26 stretnutí.

"V uplynulej sezóne som toho v Düsseldorfe veľa neodohral, na úvod prípravy som sa hlásil vo Feyenoorde, s ktorým som začal aj trénovať. Hľadal som však možnosti, kde sa môžem viac presadiť, kde môžem pravidelne hrávať, to najviac potrebujem.

kazachstan, slovensko Čítajte viac Zabudnime na Česko, sme skôr ako Malta. Vychovávame futbalové brojlery

Boavista prišla s konkrétnou ponukou. Záujem mali viaceré kluby, možno aj väčšie, ale rozhodol som sa pre Boavistu. Vnútorný pocit mi hovoril, že je to správna voľba," vysvetlil rodák z Terchovej svoj prestup do Porta pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.

Boženík priznal, že do dvanásteho najlepšieho klubu minulej sezóny Ligy Portugal ho prilákal hlavný tréner a bývalý portugalský reprezentant Petit.

"Pri rozhodovaní sa zohral rolu aj práve rozhovor s trénerom Petitom. Povedal mi, že sa mu páči môj herný štýl, ako pôsobím na ihrisku, že som aktívny.

Útočníkov, ktorých mal v mužstve, vždy dostal do formy, dávali góly a to chce urobiť aj so mnou. Budem šťastný, keď budem môcť pod ním hrať a napredovať," pokračoval odchovanec MŠK Žilina.

Najvtipnejšie športové výroky Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Phil Woosnam, niekdajší waleský futbalista a...

Autor piatich gólov v 25 stretnutiach za slovenskú reprezentáciu prezradil aj svoje ambície do novej sezóny:

„Chcem byť zdravý, napredovať a vrátiť sa do mojej dobrej starej formy. Rok som poriadne nehral, cítim, že potrebujem hrať pravidelne, zlepšovať sa. Chcem čo najviac pomôcť tímu na ihrisku a verím, že aj tím pomôže mne.“

Boženík verí, že v Boaviste sa mu podarí reštartovať svoju kariéru: "Je to ofenzívna súťaž, mohlo by mi to sedieť. Pozrel som si aj útočníkov, ktorí hrali za Boavistu predo mnou. Podarilo sa im nakopnúť herne a aj gólovo.

Verím, že sa to podarí aj mne. Bol tu napríklad Musa, ktorý hral v Slavii Praha. Potom šiel do Nemecka, napokon tiež hosťoval v Boaviste, kde začal pravidelne hrávať, darilo sa mu aj gólovo a teraz hrá za Benficu."

Kto dnes hrá za Ferencváros? Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
4. Dénes Dibusz - Ferencváros
Hodnota hráča: 2...
debata chyba
Viac na túto tému: #Boavista Porto #Róbert Boženík