Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo sú to za farby? Dúbravkov klub nepríjemne prekvapil fanúšikov

Čierna a biela. V takých farbách od nepamäti nastupujú futbalisti Newcastlu United na zápasy anglickej Premier League. No prišlo k zmene.

28.06.2022 14:00
Kontroverzná tretia séria dresov Newcastlu United. Foto:
Kontroverzná tretia séria dresov Newcastlu United.
debata

Číslom jeden je v Newcastli čierno-biely pruhovaný dres, druhý je čisto čierny. No a teraz klub predstavil tretiu sériu, v ktorej bude tím nastupovať od sezóny 2022/23.

A výrazný vplyv nových majiteľov zo Saudskej Arábie je na nich jasný. Ide totiž o bielo-zelený dres, ktorý sa nápadne podobá na reprezentačný trikot Saudskej Arábie.

Newcastle United prevzal Verejný investičný fond Saudskej Arábie v októbri 2021 za 305 miliónov libier, pričom zmena vlastníkov zaradila tím so slovenským brankárom Martinom Dúbravkom medzi najbohatšie kluby vo svetovom futbale.

Premier League uviedla, že dostala právne záväzné ubezpečenia, že kráľovstvo Saudskej Arábie sa nebude podieľať na chode klubu.

4. Milan Škriniar Čítajte viac Nielen Paríž. Šéf Interu potvrdil, že Škriniara chce viacero klubov

No minimálne na dresoch si krajinu spropagujú. „Newcastle uviedol na trhu tretí dres pre sezónu 2022/23 pred novou sezónou,“ uvádza sa na oficiálnej stránke klubu.

Reakcie na sociálnych sieťach nenechali na seba dlho čakať. So zelenou farbou totiž doteraz klub nemal nič spoločné. „Zelená a biela, to nevymyslíš,“ napísal na Twitteri jeden z priaznivcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #Newcastle United