Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj Rusnák zarobí v USA viac. Plat exhviezdy Realu rapídne padol

Waleský reprezentant Gareth Bale po deviatich rokoch odišiel z Realu Madrid a pôsobiť bude v americkej Major League Soccer. Okrem nižšej kvality futbalu si musí zvykať aj na nižší príjem.

28.06.2022 07:30
Gareth Bale sa dohodol na 12-mesačnej zmluve s... Foto: ,
Gareth Bale sa dohodol na 12-mesačnej zmluve s FC Los Angeles.
debata

Bale totiž patril dlhé roky k najlepšie plateným futbalistom Realu Madrid a ročne si prišiel na 32 miliónov eur. V zámorskej MLS bude jeho príjem 21-krát nižší.

Podľa The Athletic si v novom klube FC Los Angeles zarobí počas dvanástich mesiacov nie viac ako 1,5 miliónov eur. Pre zaujímavosť, slovenský reprezentant Albert Rusnák si príde v Seattle Sounders na 1,8 miliónov ročne.

Milan Škriniar Čítajte viac Toto už nie je len kačica. Okolo Škriniara je veľmi horúco, píše Gazzetta

Súčasťou nového Baleovho kontraktu je aj 18-mesačná opcia a v prípade jej uplatnenia by sa zvýšil aj jeho plat. Opciu si FC Los Angeles môže uplatniť po uplynutí 12-mesačnej zmluvy.

Walesan si chcel čo najskôr nájsť nový klub, pretože chcel byť vo forme pre novembrové majstrovstvá sveta v Katare. Tam sa Wales kvalifikoval po víťazstve nad Ukrajinou vo finále baráže.

Ofenzívny hráč mal na stole viacero ponúk a často sa spomínal jeho odchod do druholigového materského Cardiff City. Napokon dal Bale Európe zbohom a novú éru svojej kariéry začne čoskoro 33-ročný futbalista za veľkou mlákou.

Najdrahšie prestupy roka v tomto tisícročí Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
2000 Luis Figo - Portugalsko * Cena za hráča:...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Gareth Bale #Major League Soccer #FC Los Angeles