Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vojna na Ukrajine komplikuje stavbu. Real musí na štadión počkať

Ťažkosti pri získavaní materiálov, najmä ocele a inflácia spôsobili, že nové Santiago Bernabéu sa dočká otvorenia najskôr pred sezónou 2023/24.

17.06.2022 22:00
Rekonštrukciu štadióna Santiaga Bernabéua brzdí... Foto:
Rekonštrukciu štadióna Santiaga Bernabéua brzdí nedostatok ocele.
debata (1)

Najnovšie oddialenie termínu potvrdil prezident Realu Madrid Florentino Pérez počas svojej nedávnej návštevy televízneho programu El Chiringuito: „Bude hotový približne o rok, na konci budúcej sezóny," uviedol Pérez.

S prácami na nákladnej rekonštrukcii sa začalo v roku 2019 a pár mesiacov potom prepukla pandémia koronavírusu. „A potom prišla vojna na Ukrajine a tá, ako všetci vieme, spôsobila dve veci: nedostatok materiálu a rast cien,“ vysvetľoval Peréz.

10. Frenkie de Jong Čítajte viac Už mal vyprázdniť skrinku. Do Manchestru mieri kľúčový muž novej éry

Napriek všetkým problémom je pre Real Madrid kľúčové čo najskôr dokončiť rekonštrukciu štadióna Santiaga Bernabéua. Šéf Realu nechcel prezradiť, o koľko sa renovácia predražila. No faktom je, že pôvodná cena mala byť 525 miliónov eur a následne si vyžiadala ďalších 250 miliónov.

Pôvodná prognóza hovorila, že prestavba by mohla byť hotová v lete 2022, keďže pôvodné stavebné povolenie končilo v októbri tohto roku. Pandémia však narušila plány.

Milan Škriniar Čítajte viac Paríž zvýšil ponuku na Škriniara. Inter Miláno vyslalo jasný signál

Počas konca sezóny 2019/20 a celého ročníka 2020/21, keď Madrid hral svoje domáce zápasy na štadióne Alfreda Di Stéfana vo Valdebebas, nedošlo prakticky k žiadnemu skráteniu termínu kvôli nedostatku materiálu.

Ale skutočný problém nastal na konci sezóny 2021–22, v ktorej sa Madrid vrátil hrať svoje zápasy na Bernabéu. Už v posledných dňoch ligovej sezóny bola časť prác súvisiacich so strechou prakticky ochromená.

Dôvodom bol nedostatok ocele, v ktorého exporte je Ukrajina jednou z popredných krajín na svete. V oceliarni Azovstal v Mariupole sa odohrala jedna z najkrvavejších bitiek konfliktu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Real Madrid #Florentino Perez #štadión Santiaga Bernabeua