Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Byť vyhodený Parížom sa vyplatí. Argentínsky kouč si príde na milióny

Tréner Mauricio Pochettino predčasne skončí na lavičke futbalistov Paríža St. Germain.

12.06.2022 16:30
Mauricio Pochettino. Foto: ,
Mauricio Pochettino.
debata

Vedenie francúzskeho šampióna sa s Argentínčanom už údajne dohodlo na ukončení vzájomnej spolupráce, informoval v nedeľu portál The Athletic. Podľa denníka L'Equipe dostane Pochetino štedré odstupné na úrovni 15 miliónov eur.

Pochettino by na svojom poste skončil po 18 mesiacoch, hoci má platnú zmluvu až do roku 2023. V uplynulej sezóne získal s tímom majstrovský titul v Ligue 1, v Lige majstrov však PSG skončil už v osemfinále po dvojzápase s neskorším víťazom Realom Madrid.

Ondrej Duda. Čítajte viac Kazachstan neprehral šesť duelov: Verím, že to zlomíme, tvrdí Duda

Ako jeho možní nástupcovia sa spomínajú najmä Christophe Galtier z OGC Nice či niekdajší kouč Realu Zinedine Zidane. Tieto špekulácie však poprel Zidaneov agent Alain Migliaccio.

Vedenie parížskeho klubu sa údajne na konci týždňa stretlo s Pochettinom a obe strany sa vraj zhodli, že najlepším riešením bude zmena na trénerskom poste. Argentínčan prišiel do klubu v januári 2021, keď nahradil Thomasa Tuchela.

Fanúšikovia ukrajinskej futbalovej reprezentácie. Čítajte viac Máš iný názor? Letíš z klubu. Ukrajinský tím vyhodil dvoch trénerov

V PSG po sezóne už skončil športový riaditeľ Leonardo, jeho nástupcom na pozícii poradcu sa stal Luis Campos. Päťdesiatsedemročný portugalský skaut pomohol vybudovať majstrovské tímy AS Monaco a OSC Lille, ktorým sa v rokoch 2017 a 2021 podarilo uspieť v konkurencii finančne silnejších Parížanov.

Najdrahší adepti na lukratívny letný prestup Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Romelu Lukaku, Belgicko - Chelsea FC...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Paríž St. Germain #Mauricio Pochettino