Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poverčivý Nemec. Majster sveta obúva rovnaké kopačky už 8 rokov

Už od roku 2014 nosí Toni Kroos tú istú značku futbalovej obuvi, Adipure 11Pro, v ktorej vybojoval majstrovskú trofej.

07.06.2022 21:00
Toni Kroos a jeho biele kopačky. Foto:
Toni Kroos a jeho biele kopačky.
debata

32-ročný stredopoliar Realu Madrid si však musí dávať pozor na každý jeden pár a odohrať v ňom čo najviac zápasov. Spomínaný typ kopačiek sa totiž už nevyrába na komerčné účely a k dispozícii má len určitý počet na sezónu.

Okrem pohodlnosti zohráva v Kroosovom prípade úlohu aj poverčivosť, keďže nejde len o značku ale aj o konkrétnu farbu futbalovej obuvi.

Štefan Tarkovič, Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss či zahraničný tréner. Kto by mal nahradiť Tarkoviča?

„Kopačky sú to najdôležitejšie, keď idem na ihrisku. Musím hrať v bielych. Je dôležité ich udržiavať čisté, lebo aj najmenšia nečistota vás môže vyrušovať,“ povedal Kroos.

Okrem titulu majstra sveta s Nemeckom si v týchto bielych strelkách vybojoval aj štyri triumfy v elitnej Liga majstrov v drese Realu Madrid.

Štefan Tarkovič Čítajte viac Potvrdené, Slováci sú bez trénera. Tarkovič pri reprezentácii skončil

Hoci je jeho poverčivosť na vysokom stupni, v roku 2018 sa bol ochotný zbaviť opotrebovaných kopačiek a dresu z finálového duelu Ligy majstrov proti FC Liverpool (3:1). Výťažok z ich predaja v aukcii venoval nadácii, ktorá nesie jeho meno.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #futbal #Real Madrid #Toni Kroos