Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biznis roka pre Spartu. Supertalent predala za 18 miliónov eur do Nemecka

19-ročný stredopoliar Adam Hložek sa stal novou posilou nemeckého Bayeru Levekusen. V ňom sa stretne so slávnejším krajanom Patrikom Schickom.

02.06.2022 18:59
Adam Hložek urobil v 19. rokoch životný prestup. Foto:
Adam Hložek urobil v 19. rokoch životný prestup.
debata

Pražský klub by mal podľa českých médií získať za predaj Hložeka asi 450 miliónov českých korún (zhruba 18 miliónov eur).

Lukratívny obchod oficiálne potvrdil vo štvrtok podvečer Bayer Levekusen. Stredopoliar podpísal z bundesligovým klubom zmluvu do roku 2027.

Russia Poland Slovakia Euro 2020 Soccer škriniar Čítajte viac Slovensko má nového kapitána. Hamšíkov nástupca je známy

„Adam Hložek je gólovým hráčom, môže nastupovať v útoku, pod hrotom aj na pozícii krídla. Jeho všestrannosť dodá našej ofenzívnej zložke väčšiu variabilitu,“ uviedol pre klubový web športový riaditeľ Leverkusenu Simon Rolfes.

Okrem spomínaných 18 miliónov eur môže Sparta zarobiť ďalších deväť vo forme výkonnostných bonusov. V prípade ďalšieho prestupu má Sparta tiež nárok na 30 percent z prestupovej čiastky.

Antonio Rüdiger. Čítajte viac Real Madrid hlási prvú veľkú posilu. Získal top obrancu z Anglicka

V súvislosti s Hložekom sa spomínal záujem klubov z Talianska aj Španielska, no napokon padla voľba na Bundesligu. „Podpísal som zmluvu s jedným z najlepších klubov v krajine, to je pre mňa skvelá vec. Som nadšený, že môžem byť jeho súčasťou,“ uviedol Hložek.

Sparta Praha tak prišla o suverénne najlepšieho futbalistu. Za tri a pol sezóny pôsobenia v najvyššej súťaži zaznamenal 34 gólov a 29 asistencii.

Najbohatší majitelia v anglickej Premier League Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Matthew Benham - Anglicko, Brentford FC...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Bundesliga #Adam Hložek