Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berlusconi je späť vo veľkom futbale. Jeho klub postúpil do Serie A

Klub talianskeho magnáta Silvia Berlusconiho z Monzy si vybojoval prvýkrát v histórii postup do najvyššej talianskej súťaže.

30.05.2022 08:45
Silvio Berlusconi. Foto:
Silvio Berlusconi.
debata

Podarilo sa mu to po víťazstve 4:3 nad Pisou v play off o postup do najvyššej talianskej súťaže. Spolu so športovým riaditeľom Adiranom Gallianim sa tak opäť predvedú medzi futbalovou smotánkou na Apeninskom polostrove.

Mesto s niečo 100-tisíc obyvateľmi známe najmä vďaka okruhu formuly 1 tak prvýkrát zažije atmosféru a zápasy Serie A. V minulosti sa k tomu Monza priblížila len dvakrát.

Rozhnevaný dav fanúšikov Saint-Étienne. Čítajte viac Hrozivé scény. Nasrdení fanúšikovia zahádzali hráčov svetlicami

V roku 1977 unikol Monze postup v poslednom kole a vlani neuspel v play off, keď mal v zostave aj hviezdne mená ako Kevin-Prince Boateng či Mario Balotelli.

Klub prevzal v roku 2018 Berlusconi v čase, keď pôsobil v Serii C. Stačilo dva roky, aby sa Monza dostala do druhej ligy a po ďalších dvoch je už medzi elitou.

Berlusconi a Galliani dosiahli v talianskom futbale množstvo úspechov. S AC Miláno, novopečeným talianskym šampiónom, získali 29 trofejí – vrátane 5 víťazstiev v Lige majstrov a 8 majstrovských titulov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Monza #Serie A #silvio berlusconi