Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čudná rozlúčka ruského obra. Kapitán Ruska zamával Petrohradu

Takmer dvojmetrový útočník Arťom Dziuba po siedmich rokoch odchádza zo Zenitu Petrohrad.

22.05.2022 15:30
Arťom Dziuba Foto:
Arťom Dziuba.
debata

Dziuba odohral posledný zápas v sobotu, keď jeho Zenit prehral s Nižným Novgorodom 0:1. „St. Petersburg, ďakujem za všetko!“ napísal na svojom instagramovom účte kanonier.

K tomu pridal zvláštne, takmer dvojminútové video, spred Gazprom Areny, v ktorom vystupuje v kostýme superhrdinu.

Dziuba sa dostal nedávno do sporu s ruskou futbalovou reprezentáciou, keďže kvôli konfliktu na Ukrajine požiadal o uvoľnenie z národného tímu.

Jeho neprítomnosť v reprezentácii mala súvisieť s vojnou na Ukrajine, kde má hráč príbuzných. „Nepôjdem do reprezentačného kempu nie z politických, ale z rodinných dôvodov,“ uviedol vtedy.

Kylian Mbappé s prezidentom PSG Nasserom Al-Khelaifim krátko po oznámení, že ostáva v klube. Čítajte viac Mbappého šou v Paríži. Najprv oznámil že ostáva, potom dal hetrik

Zenit vo vyhlásení poďakoval útočníkovi za skvelé výkony, obetavosť, góly, prihrávky a spoločné víťazstvá. Dziuba prišiel do Petrohradu v roku 2015.

S klubom získal štyri majstrovské tituly v rade v rokoch 2019 až 2022 a strelil 108 gólov v 249 zápasoch. Nespresnil, či ostane pôsobiť v Rusku alebo budú jeho kroky smerovať do zahraničia.

Slováci, ktorých cena vzrástla najviac Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Dominik Holec (Sparta Praha)
 Pôvodná...

V srbských médiách sa pred pár týždňami objavili informácie, že záujem o jeho služby má Crvena Zvezda Belehrad, ktorá v porovnaní s ruskými klubmi môže pôsobiť v európskych pohárových súťažiach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Zenit Petrohrad #Arťom Dziuba