Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Davy na trávniku pri záchrane Evertonu. Usporiadatelia nemali šancu

Everton proti Crystal Palace otočil z 0:2 na 3:2 a zaznamenal jeden z najdôležitejších výsledkov v 144. ročnej histórii klubu.

20.05.2022 08:30
Fanúšikovia Evertonu oslávili záchranu priamo... Foto: ,
Fanúšikovia Evertonu oslávili záchranu priamo na trávniku.
debata

Triumf zabezpečil Evertonu definitívu účasti v elitnej Premier league aj pre budúcu sezónu. Rozhodol o tom víťazný gól Dominica Calverta-Lewina päť minút pred koncom.

Po jeho zásahu sa strhlo na štadióne Goodison Park fanúšikovské šialenstvo a usporiadatelia pod tribúnami nemali šancu zachytiť oslavujúcich fanúšikov vybiehajúcich na trávnik.

Kvôli tomu musel rozhodca nadstavovať až 7 minút, no napokon zverenci trénera Franka Lamparda dotiahli duel do vytúženého víťazného konca.

Triumf bol dôležitejší pre Everton o to viac, že v poslednom kole nastúpi na pôde favorizovaného Arsenalu. Boj o záchranu v Premier league sa tak zúžil už len na dvojicu Leeds a Burnley.

Jorginho a Kai Havertz. Čítajte viac Chelsea doma zakopla, Everton sa po obrate zachránil

Na začiatku mája bol manažér Evertonu Frank Lampard presvedčený, že tvrdá práca pozdvihne Everton a udrží klub v Premier League. Mal pravdu.

„Musíme mať skutočne silnú vieru,“ povedal pre Sky Sports. „Keď sú časy ťažké z hľadiska výsledkov a pozície, je dôležité, aby ste zostali pozitívni a verili tomu, čo tu môžete urobiť,“ uviedol Lampard.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #záchrana #Premier League #FC Everton