Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Právny chaos okolo predaja Chelsea. Briti nepustia Abramovičovi ani libru

Spor medzi vládou Veľkej Británie a Romanom Abramovičom môže viesť ku kolapsu ostro sledovanej zmeny majiteľov v FC Chelsea.

17.05.2022 16:01
Roman Abramovič Foto:
Spokojný a šťastný. Šéf Chelsea FC Roman Abramovič v časoch najväčšej slávy.
debata (1)

Problémom je, že vláda nemá od ešte stále majiteľa Chelsea Abramoviča žiadne záruky o tom, kde skončí 4,25 miliardy libier, ktoré je ochotný za klub zaplatiť konzorcium vedené Toddom Boehlym.

Transakcie musí byť pre pokoj v budúcej sezóne dokončená do 31. mája, no úrady ešte nedostali potrebné uistenia od Abramoviča, ktorý nesmie profitovať zo žiadneho obchodu na území Británie.

Ruský oligarcha, ktorý Chelsea vlastní už 19 rokov, oznámil svoj zámer predať klub v marci po tom, čo boli proti nemu uvalené sankcie po invázii na Ukrajinu.

FC Chelsea Čítajte viac Neuveriteľný balík peňazí. Chelsea spoznala nového majiteľa

Povedal tiež, že všetky výnosy z predaja pôjdu do fondu pre obete vojny na Ukrajine – vláda Spojeného kráľovstva zmrazila jeho aktíva kvôli jeho blízkym väzbám na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Charitatívne organizácie, ktoré by z toho mali prospech, však neboli vymenované, čo vyvoláva obavy z Abramovičových zámerov.

Ruský miliardár údajne odmieta akceptovať naplánovaný predaj, v rámci ktorého by peniaze smerovali na holdingový účet, kým vláda neodklepne ich použitie na pomoc obetiam vojny.

Kariéra Martina Škrtela Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
3. Martin Škrtel - FC Liverpool, 2008 - 2016

Vo vyhlásení Chelsea zo začiatku tohto mesiaca sa uvádza: „Pán Abramovič nemá žiadny prístup ani kontrolu nad týmito finančnými prostriedkami a nebude mať žiadny prístup ani kontrolu nad týmito prostriedkami po predaji.“

No pre obavy z toho, aby neskončili napokon miliardy vo vrecku sankciami postihnutého Abramoviča, sa definitívna realizácia obchodu predlžuje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Roman Abramovič #Chelsea FC #vojna na Ukrajine