Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biznis za štvrť miliardy. Prestup Nóra do Man City má byť hotový

21-ročný Erling Haaland mal dnes úspešne absolvovať lekársku prehliadku u budúceho anglického zamestnávateľa.

09.05.2022 21:30
Erling Haaland. Foto:
Erling Haaland nastrieľal za Dortmund 85 gólov v 88 zápasoch.
debata

Informoval o tom taliansky novinár a špecialista na futbalové prestupy Fabrizio Romano. Podľa neho je prestup Haalanda do Manchestru City hotovou vecou.

Borussia Dortmund by mala za nórskeho reprezentanta dostať 60 miliónov eur, čo je výška uvedená v klauzule o uvoľnení z klubu.

Podľa Romana budú oba kluby dohodu oficiálne komunikovať v priebehu nasledujúcich dní ešte pred víkendovým kolom nemeckej Bundesligy.

Erling Haaland. Čítajte viac Pôjde v otcových šľapajach. Nór bude najlepšie platený hráč v Anglicku

Dortmund totiž odohrá v tejto sezóny posledný duel pred domácimi fanúšikmi proti Herthe Berlín a Haaland sa chce s priaznivcami Borussie dôstojne rozlúčiť.

Portál lastwordonspor­ts.com informuje, že celý biznis okolo Haalandovej zmeny dresu vyjde na štvrť miliardy dolárov. V tejto sume sú okrem prestupovej čiastky zahrnuté aj poplatky agentom, podpisový bonus a Nórov plat v nasledujúcich piatich sezónach.

Haaland by mal podpísať päťročný kontrakt, ktorý by mu mal týždenne zaručiť nie menej ako 400-tisíc eur. Nór by vo výške príjmu nemal predstihnúť najlepšie plateného futbalistu Citizens Kevina de Bruyneho, ktorý si týždenne príde na 440-tisíc eur.

Liga majstrov: Kto najviac zarobil za 10 rokov? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. FC Liverpool
397,8 milióna eur

Nórsky útočník je najlepším mladým kanonierom na starom kontinente v posledných sezónach. V drese Borussie Dortmund zaznamenal v posledných troch ročníkoch 85 gólov v 88 zápasoch. Ešte predtým v Red Bull Salzburg skóroval 29-krát v 27 stretnutiach.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Borussia Dortmund #Erling Haaland