Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukázali sme silu! Škriniar burcuje, vie, že ide o všetko

Futbalisti Interu Miláno zostávajú aj po piatkovom zápase 36. kola Serie A v hre o titul.

07.05.2022 13:58
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar v zápase s Empoli.
debata

Proti Empoli však museli vyvinúť maximálne úsilie a otočiť výsledok z 0:2 na 4:2.

Empoli dohráva sezónu bez tlaku, do zóny zostupu už klesnúť nemôže. Svojho súpera zaskočilo na San Sire po dvoch góloch z rýchlych protiútokov v prvej polhodine hry.

Domácim sa však podarilo vyrovnať už do prestávky. Vlastný gól si dal v 40. minúte Simone Romagnoli a v nadstavenom čase úvodného dejstva sa presadil Lautaro Martinez.

Argentínsky útočník sa potom postaral aj o víťazný gól, keď sa k nemu v 64. minúte odrazila lopta v preplnenej šestnástke a pohotovo ju umiestnil do siete. V nadstavení druhého polčasu ešte pridal poistku Alexis Sanchez.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniarov Inter prehrával 0:2. No duel otočil a zostal v hre o titul

V domácom drese odohral celé stretnutie Milan Škriniar, ktorý po úspešnom obrate v sebe emócie netlmil.

Po treťom góle Interu pribehol pred severnú tribúnu a burcoval tvrdé jadro priaznivcov "Nerrazurri.

"Keď prežijete takýto zápas, potrebujete fanúšikov. Môžem spoluhráčom jedine zagratulovať. Zareagovali skvele na vývoj duelu.

Bolo mimoriadne dôležité, že sme dokázali vyrovnať už do prestávky. Opäť sme ukázali našu silu," tešil sa Škriniar v rozhovore pre DAZN.

Dve kolá pred koncom sa Inter posunul na čelo tabuľky o bod pred mestského rivala AC, jeho hlavný konkurent má však pred sebou ešte nedeľný duel vo Verone. Inter nastúpi 11. mája v Ríme proti Juventusu Turín vo finále Talianskeho pohára.

Liga majstrov: Kto najviac zarobil za 10 rokov? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. FC Liverpool
397,8 milióna eur

„Máme pred sebou zápasy, v ktorých musíme odovzdať všetko. Ísť až za hranice našich možností. Užívame si túto výhru, ale musíme sa zodpovedne pripraviť na Coppa Italia,“ dodal slovenský obranca.

Spokojnosť mohol po stretnutí prejaviť aj tréner Interu Simone Inzaghi. "Predviedli sme vynikajúce predstavenie, hoci prvých 25 minút sme ukázali premotivovanosť.

Empoli vie zahrať dobre, museli sme sa zorganizovať. Tento obrat nám dodá veľa sebavedomia. Také skúsené mužstvo by nemalo inkasovať také dva góly, na druhej strane o všetkom hovorí počet striel z našej strany. Mali sme ich 37," pochválil zverencov kouč.

Inzaghi vie, že pre konečné hodnotenie sezóny budú dôležité najbližšie dni, Inter môže získať double, no zostať v sezóne aj bez trofeje:

„Empoli nás donútilo tvrdo drieť, takže musíme rýchlo zregenerovať. Taliansky pohár chceme získať a dokázať, že si ho zaslúžime. Finále rozhodnú hlad po úspechu a schopnosť robiť správne rozhodnutia.“

Tréner West Ham United David Moyes. Čítajte viac Trénerovi West Hamu rupli nervy. Takmer zostrelil podávača lôpt

Juventus sa na finále nenaladil dobre. Na pôde FC Janov stratil v záverečných minútach vedenie a prehral 1:2.

"Nahnevalo ma to poriadne. Zápas išiel správnym smerom a my sme ho nevyhrali. Ukázalo sa, že ak nie sú na ihrisku Arthur, Minetti, alebo Dybala, nedokážeme hrať v tempe. Začali sme sa spoliehať na protiútoky a to bol náš koniec.

Som smutný, no aspoň to nič neznamená pre konečné umiestnenie v tabuľke. V Coppa Italia si však takéto chyby nemôžeme dovoliť," prízvukoval tréner Juventusu Massimiliano Allegri pre Sky Sport Italia.

Turínčania už pred stretnutím vedeli, že titul nezískajú a že v tabuľke neskončia horšie ako štvrtí. Majú tak istotu účasti v Lige majstrov a finálový duel Talianskeho pohára sa pre nich stáva vrcholom sezóny.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Seria A #Inter Miláno #Milan Škriniar #talianska Liga