Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vytesnilo násilie zo štadiónov. Dôležité pravidlo plánujú Briti zrušiť

Podľa nových návrhov britskej vlády by sa po 37 rokoch mohol opäť predávať alkohol na štadiónoch v top 5 ligách.

25.04.2022 19:00
Britskí priaznivci môžu konzumovať v... Foto:
Britskí priaznivci môžu konzumovať v priestoroch štadiónov len nealkoholické pivo.
debata

Podľa Daily Mail sa ministri dohodli, že prehodnotia súčasnú situáciu, keď sú konzumácia a predaj alkoholu na futbalových štadiónoch zakázané.

Toto pravidlo bolo zavedené ešte v roku 1985 kvôli tomu, aby boli obmedzené násilnosti a výtržníctvo na futbalových zápasoch.

Tréner FC Everton Frank Lampard. Čítajte viac Zvery v Liverpoole. Fanúšikovia nechali po derby na Anfielde spúšť

Vláda sa riadila odporúčaniami, ktoré vo svojej správe spracovala bývalá ministerka športu Tracey Crouchová. Pitie alkoholu bolo jedným z 10 odporúčaní na zlepšenie podmienok pre profesionálny futbal.

Iné športy v krajine totiž umožňujú fanúšikom piť alkohol na tribúnach. Kluby v minulosti uviedli, že v dôsledku zákazu prichádzajú v priemere o 2 libry na jedného fanúšika. Pri 20 domácich dueloch v sezóne s približne 20-tisíc divákmi na tribúnach tak ide o značný zdroj príjmu.

Prípadné zrušenie tohto zákazu v lete tohto roka robí vrásky na čele policajným orgánom. Najvyšší britský policajný futbalový dôstojník Mark Roberts z Cheshire uviedol, že zrušiť tento zákaz by bolo šialenstvo.

Marek Rodák Čítajte viac Rodákov Fulham sa po roku vracia do Premier League. Slovák vychytal nulu

„Pravidlo je nastavené tak, aby bolo v prospech väčšej bezpečnosti fanúšikov,“ povedal ešte v novembri, keď sa táto myšlienky prvýkrát objavila v plánoch vlády.

„Navrhujú to v čase, keď vidíme veľa znepokojujúcich prípadov násilia vo futbale na všetkých úrovniach, takže načasovanie je bizarné,“ dodal Roberts.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #alkohol #Premier League