Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Barcelone opäť padol rekord. Pozrite si, koľko divákov povzbudzovalo futbalistky

Len necelý mesiac bol v platnosti rekord v návštevnosti ženského futbalového zápasu, keď triumf hráčok španielskeho FC Barcelona nad futbalistkami Realu Madrid 5:2 zo štvrťfinále Ligy majstrov sledovalo 30. marca spolu 91 553 fanúšikov.

23.04.2022 14:08
debata
Rekordná návšteva na ženskej zápase. Čítajte aj Ženský futbal sa dočkal rekordu. Duel Barcelony videlo vyše 91-tisíc ľudí

Po piatku už to neplatí, keďže opäť na ikonickom štadióne Camp Nou v metropole Katalánska bolo svedkom triumfu 5:1 (4:0) na hráčkami nemeckého Wolfsburgu v prvom súboji semifinále LM o 95 priaznivcov viac. Nový rekord má hodnotu 91 648 divákov.

Dva góly z piatich strelila úradujúca najlepšia futbalistka planéty Alexia Putellasová.

"Sme veľmi šťastné nielen za výsledok, ale aj za atmosféru na štadióne. Je úžasné, že sme opäť pokorili rekord. To, čo sa stalo dnes a aj pred necelým mesiacom, na to nenachádzame slová.

Možno až neskôr, o niekoľko dní, týždňov, mesiacov či rokov lepšie pochopíme, čo sa vlastne stalo.

Rozsah a dosah tejto skúsenosti ešte asi naplno nechápeme," poznamenala 28-ročná domáca futbalistka.

Rekordná návšteva na ženskom futbalovom zápase Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Barcelony sa postarali o rekordnú v...

Futbalistky FC Barcelona väčšinou hrávajú svoje domáce stretnutia na menšom Štadióne Johana Cruyffa pre 6000 priaznivcov, predstaviť sa na Camp Nou a pred plnými tribúnami je pre ne stále mimoriadny zážitok.

V Katalánsku sa teda dvakrát za necelý mesiac podarilo vylepšiť svetové maximum, ktoré predtým vydržalo viac ako 20 rokov.

Fanúšikovia Frankfurtu pred štadiónom Camp Nou v Barcelone. Čítajte aj Neprejdú ani s lístkom. West Ham nechce zopakovať hanbu Barcelony

Predchádzajúci rekord držalo finále MS 1999 medzi výbermi USA a Číny v kalifornskej Pasadene, tento zápas videlo 90 185 priaznivcov.

Odveta spomenutého stretnutia v semifinále LM sa uskutoční v Nemecku v sobotu 30. apríla. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria francúzske tímy Olympique Lyon a Paríž Saint-Germain.

Futbalistky FC Barcelona sú v aktuálnej sezóne suverénky. Za sebou majú už 40 súťažných duelov a na svojom konte majú 40 víťazstiev, pričom obhajujú zisk troch trofejí s minulej sezóny.

V domácej lige už získali titul, v Lige majstrov a domácej pohárovej súťaži sú v semifinále.

debata chyba