Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton a Serena spolumajiteľmi Chelsea? Verstappen rýpe do rivala

Sedemnásobný majster sveta F1 Brit Lewis Hamilton a tenisová 23-násobná grandslamová víťazka Američanka Serena Williamsová sa stali súčasťou konzorcia, ktoré má záujem o prevzatie anglického futbalového klubu FC Chelsea.

22.04.2022 06:17
Lewis Hamilton, Serena Williamsová Foto: ,
Lewis Hamilton a Serena Williamsová.
debata

Informáciu o tom priniesla britská televízia Sky.

Hamilton so S. Williamsovou sa pridali k Martinovi Broughtonovi, ktorý v minulosti viedol iný anglický futbalový klub FC Liverpool a bol aj šéfom aerolínií British Airways.

Obaja elitní športovci by sa v skupine mali podieľať príspevkom na úrovni 10 miliónov libier, čo je v prepočte približne 12 miliónov eur.

Steve Ballmer. Čítajte aj Top 10 už bez ruského oligarchu. Ktorý klub má najbohatšieho majiteľa?

Pilot Mercedesu je v piatok potvrdil svoju účasť v procese odkúpenia Chelsea. „Keď som bol mladý, hrával som futbal. Od detstva som veľký fanúšik tohto športu,“ uviedol pre DPA.

„Keď som sa o tom dopočul, prišlo mi to ako skvelá príležitosť byť súčasťou niečoho veľkého,“ dodal 37-ročný pilot.

Jeho holandský rival z Red Bullu Max Verstappen sa pre reportérov v Imole, dejisku víkendových pretekov F1, pozastavil pri jednom detaile.

„Myslel som si, že je fanúšikom Arsenalu, nie? Ak sa fanúšik Arsenalu zaujíma o Chelsea, je to celkom zaujímavé. Ale každý si môže robiť s peniazmi, čo chce, takže uvidíme, čo z toho vzíde,“ cituje úradujúceho šampióna Goal.com.

„Som priaznivcom PSV Eindhoven a nikdy by som nekupoval Ajax. A ak by som chcel kúpiť futbalový klub, chcel by som byť jeho plným vlastníkom a sám robiť rozhodnutia, nevlastniť len malé percento,“ zamyslel sa Verstappen.

„The Blues“ sú na predaj od marca, keďže doterajší vlastník Rus Roman Abramovič sa ocitol na sankčných zoznamoch britskej vlády v dôsledku ruskej vojenskej invázie na území Ukrajiny za jeho úzke väzby s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Chelsea má v súčasnosti zmrazené aktíva a funguje v obmedzenom režime. To znamená napríklad to, že náklady A-tímu na zápasy u súperov nesmú presiahnuť v prepočte 24-tisíc eur.

Najbohatší majitelia športových klubov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Philip Anschutz (vľavo). Tímy: Los Angeles...

Záujem o akvizíciu úradujúceho víťaza Ligy majstrov prejavilo viacero skupín, niektoré medzičasom odstúpili od snahy získať do svojho portfólia FC Chelsea.

Aktuálne je „najhorúcejším“ kandidátom na kúpu londýnskeho futbalového klubu vlastník basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca.

Medzi ašpirantov patrí aj spolumajiteľ bejzbalového Los Angeles Dodgers americký investor Todd Boehly. Záujem mali aj vlastníci bejzbalového klubu Chicago Cubs, no rodina Rickettovcov sa už z hry stiahla.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Serena Williams #Chelsea FC