Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené. Manchester United má nového trénera

Futbalistov Manchestru United povedie od ďalšej sezóny tréner Erik ten Hag. Päťdesiatdvaročný Holanďan sa dohodol s vedením anglického klubu na zmluve do júna 2025, s opciou na predĺženie o ďalší rok.

21.04.2022 13:03
Erik Ten Hag Foto: ,
Nový tréner Manchestru United Erik Ten Hag ešte vo farbách Ajaxu Amsterdam.
debata

Po konci tohto ročníka nahradí na striedačke Ralfa Rangnicka, ktorý by sa mal presunúť na post konzultanta.

Ten Hag po sezóne skončí na pozícii trénera Ajaxu Amsterdam a presunie sa na Old Trafford. Stane sa už piatym trénerom United počas deviatich rokov.

Jeho cieľom je prinavrátiť manchesterskému klubu zašlú slávu, ktorú márne hľadá od odchodu Sira Alexa Fergusona v roku 2013. Pod vedením slávneho škótskeho trénera získali „červení diabli“ rekordných 20 majstrovských titulov v najvyššej anglickej súťaži.

"Je pre mňa veľkou cťou, že som sa mohol stať trénerom Manchestru United, som nadšený z tejto výzvy. Poznám históriu tohto veľkého klubu a obrovskú vášeň jeho fanúšikov.

Som absolútne odhodlaný vybudovať tím, ktorý bude schopný dosiahnuť úspechy, aké si tento klub zaslúži," uviedol nový tréner v stanovisku na klubovom webe.

Marcela Bouta priviedol do Manchestru v roku 2014 tréner Louis van Gaal. Čítajte viac Začiatok revolúcie v Manchestri United? Klub vyhodil top skautov

Podľa britských médií bol ten Hag už dávnejšie ústne dohodnutý s vedením United. Vystrieda Nemca Rangnicka, ktorý sa po predčasnom odchode Oleho-Gunnara Solskjaera dohodol s United na trénerskej spolupráci iba do konca prebiehajúcej sezóny a následne sa plánuje presunúť na post konzultanta.

Ten Hag trénuje Ajax od decembra 2017, v rokoch 2019 a 2021 ho priviedol k double a v roku 2019 aj do semifinále Ligy majstrov.

V tejto sezóne tím z Amsterdamu vypadol v osemfinále LM. Ten Hag trénoval v rokoch 2013–2015 rezervu Bayernu, v holandskej lige viedol okrem Ajaxu aj Go Ahead Eagles a FC Utrecht.

United patrí v tabuľke Premier League momentálne šiesta priečka. Na štvrtý Tottenham a piaty Arsenal stráca tri body, konkurenti však odohrali o zápas menej.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Erik ten Hag