Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pôjde v otcových šľapajach. Nór bude najlepšie platený hráč v Anglicku

Manchester City sa mal dohodnúť na podmienkach budúcej zmluvy s útočníkom Erlingom Haalandom.

20.04.2022 09:30
Erling Haaland. Foto:
Erling Haaland nastrieľal za Dortmund 82 gólov v 85 zápasoch.
debata

Podľa britských médií sa obe strany dohodli na detailoch kontraktu a nórsky kanonier Erling Haaland by mal v Manchestri City zarábať 600-tisíc eur týždenne.

To by z hviezdy Borussie Dortmund urobilo najlepšie zarábajúceho futbalistu v anglickej Premier league. Suverénne by prevýšil aj aktuálnu jednotku v tíme City – Kevin de Bruyne si príde týždenne na 460-tisíc eur.

Očakáva sa, že klub z Manchestru v najbližších dňoch aktivuje Haalandovu prestupovú klauzulu v zmluve s Dortmundom a za 75 miliónov eur Nóra získa pre letný prestup.

Štefan Tarkovič Čítajte viac Slovákov by mal od začiatku preveriť i Haaland. Meno kapitána je známe

Nóra sa v posledných mesiacoch snažilo získať viacero európskych veľkoklubov vrátane Realu Madrid, Barcelony aj Paríž St. Germain. No okrem lukratívnej ponuky spája Haalanda s Manchestrom City aj hlbšie puto.

So zveličením by sa dalo povedať, že Haaland robil s Citizens prvé nie len futbalové, ale svoje kroky vôbec. Počas prvých troch rokov života bol totiž jeho otec Alf-Inge Haaland hráčom Manchestru City.

Predpokladá sa, že Haaland starší bol prítomný na rokovaniach o budúcnosti svojho syna a jeho minulosť u City mohla čiastočne prikloniť misky váh na stranu tohto manchesterské­ho klubu.

Erling Haaland má za sebou tri rozprávkové sezóny v drese Borussie Dortmund. Za nemecký tím strelil 82 gólov v 85 zápasoch a v 21 rokoch sa stal najžiadanejším mladým hráčom na trhu.

Radosť futbalistov Manchestru City. Čítajte viac Z pandémie vyšiel ako víťaz. Najbohatším klubom vládne nový tím

Príchod Haalanda by pre obhajcu titulu v Premier League vyriešilo problém s útočníkmi, ktorý Manchester má od vlaňajšieho odchodu klubovej legendy Sergia Agüera.

Tréner Citizens Pep Guardiola chcel údajne získať Harryho Kanea z konkurenčného Tottenhamu, no problémom v jeho prípade mala byť vysoká prestupová suma.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Premier League #manchester city #Erling Haaland