Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bundesliga zažila lapsus ako v dedinskom futbale. Kto je zaň zodpovedný?

Futbalisti Bayernu Mníchov vyhrali v sobotňajšom zápase 28. kola nemeckej bundesligy na ihrisku Freiburgu hladko 4:1, ale pre kuriózne striedanie sa ešte výsledkom bude zaoberať vedenie súťaže. Mníchovčania hrali v závere duelu pár sekúnd s dvanástimi hráčmi.

03.04.2022 13:37
Freiburg - Bayern Foto: ,
Momentka zo zápasu Freiburg - Bayern.
debata

Incident sa stal v 86. minúte, keď tréner Julian Nagelsmann pripravil dvojstriedanie. Z ihriska mali odísť Corentin Tolisso a Kingsley Coman a namiesto nich vybehli na ihrisko Marcel Sabitzer a Niklas Süle.

Coman však z ihriska neodišiel, pretože štvrtý rozhodca ukázal zlé číslo a francúzsky krídelník nevedel, že má striedať.

Po pár sekundách však obranca Freiburgu Nico Schlotterbeck upozornil rozhodcov, že Bayern má na ihrisku okrem brankára jedenásť hráčov v poli.

Robert Lewandowski, Maximilian Eggestein Čítajte aj Bayern hral s 12 hráčmi, na ťahu je vedenie ligy. Dortmund doma zlyhal

Coman v minulých sezónach nosil na drese číslo 29, od tejto však už má jedenástku, s ktorou hrával aj v Juventuse Turín. Na displeji však zasvietilo omylom práve jeho staré číslo 29.

“Bolo to bizarné,” povedal podľa agentúry dpa tréner Nagelsmann. Situácia sa stala za jasného stavu a Bayern hral s viacerými hráčmi len približne 20 sekúnd.

Výsledok zápasu to neovplyvnilo. „Pevne verím, že nemusíme podávať odvolanie,“ povedal tréner Freiburgu Christian Streich. “Existujú však určité pravidlá, podľa ktorých sa musíme riadiť,” dodal.

Najlepšie platení futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. David de Gea (Manchester United): 23 406...

Šéf rozhodcov Nemeckého futbalového zväzu Lutz Michael Fröhlich povedal, že chybu za kurióznu situáciu nesú rozhodcovia duelu.

“Mali si to lepšie skontrolovať. Z ľudského hľadiska sa to pochopiť dá, bola to trochu chaotická situácia, ale rozhodcovia mali byť dôslednejší,” uviedol pre DPA bývalý špičkový rozhodca.

Po upozornení, že Bayern hrá s viacerými hráčmi hlavný rozhodca Christian Dingert hru prerušil a Coman po vysvetlení situácie ihrisko opustil.

Nemecko Futbal FIFA hráč roka Lewandowski Messi Salah Čítajte aj V Manchestri United chcú prebudovať tím. Cieľ prvý: Lewandowski

“Bol to komplex chýb, ktoré sa stali. Zlyhal ľudský faktor, ale pochopiť sa to dá. Nie je však pekné, keď sa takouto chybou končí zápas,” dodal Fröhlich, ktorý bude s rozhodcami zápasu osobne rozprávať.

V histórii nemeckej Bundesligy sa striedaniami, ktoré porušili pravidlá, previnili aj Hennes Weisweiler, Giovanni Trapattoni, Otto Rehhagel, Christoph Daum, či Mark van Bommel.

Títo tréneri však poslali na ihrisko hráča, ktorý porušil pravidlo o limite legionárov, alebo futbalistov, ktorí mali trest.

Bayern má šesť kôl pred koncom sezóny na čele deväťbodový náskok pred Dortmundom, ktorý pred viac ako 80 000 divákmi prehral doma s Lipskom 1:4.

Ben Davies, Martin Dúbravka Čítajte aj Newcastle v Londýne viedol, potom sa rozsypal. Dúbravka inkasoval päťkrát

Bénes nastúpil v závere

Futbalisti Wolfsburgu podľahli v nedeľnom zápase 28. kola na trávniku Augsburgu 0:3. Pripísali si tak tretiu prehru za sebou.

Borussia Mönchengladbach remizovala doma s 1. FSV Mainz 1:1. Slovenský reprezentant László Bénes naskočil v drese domácich do hry až v 87. minúte.

Nemecká liga – 28. kolo:

FC Augsburg – VfL Wolfsburg 3:0 (1:0)
Góly: 1. Iago, 62. Niederlechner, 69. Pedersen

Borussia Mönchengladbach – 1. FSV Mainz 1:1 (1:0)
Góly: 33. Embolo – 73. Onisiwo
L. Bénes za domácich od 87. min

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Freiburg