Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strata vyše sto miliónov. Korona zasiahla aj klub brankára Rodáka

Zamestnávateľ slovenského reprezentanta Mareka Rodáka skončil s mínusom 93 miliónov libier, čo je v prepočte 110 miliónov eur.

30.03.2022 15:10
Marek Rodák. Foto:
Marek Rodák.
debata (1)

Je to najvyššia strata Fulhamu od roku 2013, čiže odvtedy, čo je majiteľom klubu americký obchodník Shahid Khan. Líder druhej anglickej ligy je v červených číslach už tretiu sezónu za sebou.

Po ročníku 2018/19 to bolo 20,2 milióna libier, v tom nasledujúcom už 45,2 miliónov libier. A vo finančnom roku končiacom júnom 2021 stratu dokonca zdvojnásobil. Dôvodom bola najmä nákaza covid-19 ktorá ochromila klubové príjmy z predaja vstupeniek.

Radosť futbalistov Manchestru City. Čítajte viac Z pandémie vyšiel ako víťaz. Najbohatším klubom vládne nový tím

V inkriminovanom ročníku strávil Rodák drvivú väčšinu zápasov na lavičke ako náhradník, jasnou jednotkou bol vtedy Alphonse Areola. Ten pustil Slováka do brány len na dva zápasy Premier league.

Fulhamu sezóna nevyšla podľa predstáv, keď sa ako nováčik súťaže umiestnil až na 18. mieste tabuľky a putoval späť do druhej ligy.

Kvôli účasti v Premier league sa Fulhamu dvojnásobne zdvihli mzdové náklady, ktoré stúpli z 58 miliónov na 116 miliónov libier. Predstavovali až 98 percent z ich obratu, čo bolo neudržateľné pre priaznivý hospodársky výsledok.

Ondrej Duda Čítajte viac Dudov výstavný a Jirkov premiérový gól. Slováci zdolali Fínov

Fulhamu nepomohla ani skutočnosť, že v súčasnosti prerába tribúnu Riverside Stand štadióna Craven Cottage. Počas roka končiaceho sa v júni 2021 minuli na stavebné projekty a počiatočné práce 60 miliónov libier.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #FC Fulham #Marek Rodák