Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vitajte v Paríži! Hviezda PSG ubytovala 30 utečencov z Mariupoľa

Obetiam ruskej vojenskej agresie na Ukrajine pomáhajú aj tí, ktorých sa konflikt osobne netýka. Do tejto skupiny patrí aj kostarický futbalový brankár Keylor Navas s manželkou.

26.03.2022 16:21
navas Foto:
Brankár PSG Keylor Navas a jeho manželka Andrea.
debata

Navas pochádza z chudobnej rodiny, vyrastal na predmestí kostarického hlavného mesta San José. Ako kresťan je však naučený pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

Keď gólman parížskeho Saint-Germain spoločne s manželkou Andreou, bývalou Miss Kostarika, videli v televízii utekajúcich ľudí z Ukrajiny, rozhodli sa konať.

Elitný futbalista s týždenným platom 65-tisíc eur obýva luxusnú rezidenciu na predmestí Paríža. Patrí k nej aj domáce kino s kapacitou 100 ľudí.

kraso ukrajina Čítajte viac Ukrajinci rozplakali halu: Rusko je agresor, nech to každý vie

To Navas dočasne vyprázdnil, nakúpil postele a ubytoval v ňom 30 utečencov z ťažko skúšaného Mariupoľa. Ako informoval španielsky denník Sport, bývalý brankár Realu Madrid sa postaral prevažne o matky s malými deťmi.

Navas s manželkou poskytli utečencom jedlo i oblečenie. Andrea Navasová zároveň využila sociálne siete, aby vyzvala ľudí na pomoc Ukrajincom.

„Pomôžme týmto ľuďom. Mnohí z nich nemajú nič, utekajú hladní a bez náhradného oblečenia. Každý z nás môže pomôcť, je jedno, akým spôsobom. Títo ľudia to potrebujú,“ napísala Navasová.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #utečenci #Keylor Navas #vojna na Ukrajine