Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O Palestíne bolo ticho. Exhviezda Arsenalu sa diví z rozruchu o Ukrajine

Hráč Betisu Sevilla Héctor Bellerín sa podelil o svoje dojmy o konflikte na Ukrajine.

25.03.2022 06:40
Hector Bellerín. Foto:
Hector Bellerín je momentálne na ročnom hosťovaní v španielskom Betise Sevilla.
debata (43)

Futbalový svet prejavuje od začiatku podporu Ukrajine po tom, čo Vladimir Putin spustil pred mesiacom ruskú inváziu do krajiny.

Jeden z mála futbalistov, ktorý ponúkol trochu iný pohľad na konflikt, je bývalá hviezda Arsenalu Héctor Bellerín.

V rozhovore pre La Media Inglesa si položil otázku, prečo sa tomuto konfliktu venuje viac pozornosti, ako iným vojnám vo svete. „Je dosť ťažké sa pozerať na to, že nás táto vojna zaujíma viac ako ostatné,“ uviedol Bellerín.

Petrohrad, štadión Čítajte viac Namiesto Eura vylúčenie Rusov? Médiá v tom majú jasno, UEFA reaguje

Snažil sa zodpovedať aj otázku, prečo to tak môže byť. „Neviem či je to preto, že sú nám viac podobní. Alebo preto, že nás môže konflikt bezprostrednejšie ovplyvniť tak ekonomicky, alebo aj pokiaľ ide o utečencov,“ konštatuje 27-ročný obranca.

Štvornásobný španielsky reprezentant pokračoval tým, že poukázal na vojny v Palestíne, Jemene a Iraku. „Okolo vojny v Palestíne je úplne ticho, nikto o nej nehovorí. Jemen, Irak… To, že Rusko nemôže hrať na majstrovstvách sveta je niečo, čomu iné krajiny čelia už mnoho rokov,“ hovorí.

futbal ms lužniki Čítajte viac Odvšadiaľ ich vylúčili. Rusi teraz chcú futbalové Euro

Bellerín sa domnieva, že málo spravodajstva o iných vojnách vo svete je rasistické. „Je rasistické zatvárať oči pred inými konfliktami a zastávať len túto pozíciu.“

Na záver dodal, že to odráža nedostatok empatie s množstvom ľudských životov stratených v iných konfliktoch, keď sa uprednostňujú tie, ktoré sú k nám blízko.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

43 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #vojna na Ukrajine #Hector Bellerín