Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar zarobí viac, než Messi. Platy milionárov z Paríža sú známe

Dennik L'Equipe zverejnil rebríček 30 najlepšie zarábajúcich hráčov Ligue 1. Až 21 z nich pôsobí pod Eiffelovou vežou.

22.03.2022 14:18
Najlepšie platená trojica futbalistov vo... Foto:
Najlepšie platená trojica futbalistov vo Francúzsku - Lionel Messi, Neymar a Kylian Mbappé.
debata

Krátko potom, čo futbalisti Pariž St. Germain nahnevali svojich fanúšikov vypadnutím z Ligy majstrov a cez víkend zlyhali na pôde AS Monaco (0:3), môže averzia voči hviezdnym hráčom ešte vzrásť.

Francúzsky denník L'Equipe totiž zverejnil top 30 najlepšie zarábajúcich futbalistov v tejto sezóne najvyššej súťaže Ligue 1. A hneď prvých 14 miest obsadili hráči z Paríž St. Germain a v rebríčku je ich celkovo 21.

Neymar v súboji s Tchouamenim. Čítajte viac Kolaps milionárskeho klubu z Paríža. Utŕžil debakel na pôde Monaka

Jednotkou je Brazílčan Neymar, ktorý si ročne príde na takmer 49 miliónov eur pred zdanením. Ofenzívny stredopoliar, ktorý je v klube od augusta 2017 tak obhájil pozíciu jednotky aj po príchode Lionela Messiho.

Sedemnásobný najlepší futbalista sveta si podľa L'Equipe zarobí v tejto sezóne 40 miliónov eur. Trio najväčších hviezd dopĺňa domáci Kylian Mbappé s príjmom 26,5 milióna eur.

Zdrvujúca platová prevaha Parížanov v porovnaní zo zvyškom súťaže je najväčšia od vstupu katarských majiteľov do klubu v roku 2011.

Kylian Mbappé Čítajte viac Bitka o Mbappého vrcholí. Z Francúza bude v lete veľmi bohatý muž

Paríž St. Germain v súčasnosti vedú v boji o majstrovský titul o 12 bodov pred Marseille, ale napriek tomu sa po sezóne očakáva vlha odchodov z mužstva.

Kylian Mbabbé by mohol v lete odísť do Realu Madrid ako voľný hráč. O Lionelovi Messim sa objavili správy, že zvažuje návrat do Barcelony a v médiách sa spomínajú aj odchody Wijnalduma, Ramosa a ďalších hviezd parížskeho tímu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #futbal #Paríž Saint-Germain