Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldova šou umlčala kritikov. Prekonal českú legendu? Je to diskutabilné

Cristiano Ronaldo v sobotu zaznamenal svoj prvý hetrik po vlaňajšom návrate do farieb futbalistov Manchestru United.

13.03.2022 10:20
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo strieľa gól Tottenhamu.
debata

Tromi gólmi zariadil ligový triumf nad Tottenhamom 3:2 a posilnil šance svojho tímu na umiestnenie v prvej štvorke a prienik do budúcosezónnej edície Ligy majstrov.

Zároveň sa so súhrnnou bilanciou 807 gólov v kariére stal najlepším strelcom histórie podľa FIFA.

"Som nesmierne šťastný z môjho prvého hetriku, odkedy som späť na Old Trafford. Nič neprekoná pocit byť späť na ihrisku a pomôcť tímu gólmi a snahou.

Znova sme dokázali, že môžeme poraziť akýkoľvek tím v ktorýkoľvek daný deň, pokiaľ tvrdo pracujeme a stojíme spolu ako jeden.

Pre Man United neexistujú žiadne limity," napísal Ronaldo na sociálnej sieti po svojom galapredstavení, ktoré posunulo „diablov“ priebežne na štvrtú priečku tabuľky Premier League.

Majú však iba dvojbodový náskok pred Arsenalom, ktorý má k dobru až štyri zápasy.

Tridsaťsedemročný Ronaldo zaznamenal v uplynulých desiatich dueloch za United jediný gól. Proti Spurs však v zakončení explodoval a umlčal kritikov, podľa ktorých nie je v súčasnej forme pre klub prínosom.

Minulý týždeň navyše kontroverzne odcestoval na tri dni doliečiť si menšie zranenie domov do Portugalska a nevidel tak ani z tribúny „demontáž“ tímu v mestskom derby na ihrisku City (1:4).

V sobotu sa však vrátil do zostavy vo veľkom štýle – v 12. minúte otvoril skóre exportnou ďalekonosnou strelou do horného rohu bránky, pred prestávkou vrátil domácim náskok gólom zblízka na 2:1 po rýchlom protiútoku a prihrávke Jadona Sancha a v 81. minúte rozhodol o triumfe, keď po rohovom kope vyskočil najvyššie a prudkou hlavičkou z deviatich metrov k žrdi upravil na konečných 3:2.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Majster sveta odkázal Ronaldovi: Mal by skončiť, kým je na vrchole

"Dnes to bol jeho najlepší výkon, minimálne odkedy som sem prišiel. Nielen pre to, že dal tri góly, ale aj pohybom bez lopty. Vyžarovala z neho energia, zapájal sa do bránenia.

Špičkový výkon od neho, ale aj od zvyšku tímu," vyzdvihol po zápase portugalského kanoniera kouč Ralf Rangnick podľa agentúry AFP a nadnesene skonštatoval:

„Možno by bolo dobré poslať ho na tri dni do Portugalska pred každým ďalším zápasom. Je náročné pracovať s hráčmi ako je on, ale dnes ukázal, že má stále kvalitu hrať za Manchester United. Je súčasť tímu a ak chceme byť úspešní, musíme to dokázať spoločne.“

Ronaldo podľa oficiálnych štatistík FIFA predstihol v sobotu v tabuľke najlepších strelcov histórie o dva góly Čecha Josefa Bicana a je na jej čele.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Hetrik v šlágri. Ronaldo prekonal Bicana a je najlepším strelcom histórie

Na konte má v kariére na klubovej i reprezentačnej úrovni spolu 807 gólov – za United nastrieľal 136 gólov, za Real Madrid 450, za Juventus Turín 101, za Sporting Lisabon 5 a v drese Portugalska pridal 115 presných zásahov.

Pre nejednoznačnosť zdrojov je však rekordný počet gólov u jednotlivých hráčov stále predmetom diskusií, komisia pre históriu a štatistiku Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) napríklad udáva u Bicana až 821 gólov a podľa tejto databázy by bol český útočník stále na čele tabuľky.

Vo veku 37 rokov a 35 dní sa stal Ronaldo druhým najstarším hráčom s hetrikom v Premier League, pred ním je v tejto štatistike iba Teddy Sheringham.

Nemecko Futbal FIFA hráč roka Lewandowski Messi Salah Čítajte aj V Manchestri United chcú prebudovať tím. Cieľ prvý: Lewandowski

Pre Ronalda to bol v poradí 59. hetrik v kariére (49 za kluby a 10 v reprezen­tácii), ale iba druhý v drese Manchestru United – predchádzajúci dosiahol v januári 2008 v stretnutí proti Newcastlu pri svojom prvom šesťsezónnom pôsobení na Old Trafforde.

V počte hetrikov konkuruje Portugalčanovi z aktívnych hráčov iba Lionel Messi s 55 trojgólovými zápasmi, podľa dostupných zdrojov dosiahol najviac hetrikov v histórii legendárny Brazílčan Pelé – spolu 92.

Piata prehra z uplynulých ôsmich ligových duelov znamená pre Tottenham ďalšiu ranu v boji o prvú štvorku, momentálne mu patrí siedma pozícia.

"Myslím si, že sme si dnes nezaslúžili prehrať, ale opäť vieme viac o tom, kde sa musíme zlepšiť. Cristiano Ronaldo sa dnes ukázal ako rozdielový hráč, bez neho by Manchester United nemal až taký pekný večer.

Keď v jeho veku stále disponuje takouto formou, mentalitou a túžbou po víťazstve, musím mu zložiť len jeden veľký kompliment," vyhlásil tréner hostí Antonio Conte.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United