Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hetrik v šlágri. Ronaldo prekonal Bicana a je najlepším strelcom histórie

Futbalisti Manchestru United zvíťazili v sobotnom zápase 29. kola anglickej Premier League nad Tottenhamom Hotspur 3:2.

12.03.2022 20:33
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo oslavuje prvý z troch gólov do siete Tottenhamu.
debata

O všetky presné zásahy domácich sa postaral portugalský kanonier Cristiano Ronaldo. „Červení diabli“ si tak napravili chuť po sérii nevýrazných výsledkov a pridali prvé víťazstvo vo všetkých súťažiach od 20. februára.

Tridsaťsedemročný portugalský reprezentant strelil 807. gól v kariére a o dva góly prekonal doterajší oficiálny svetový rekord podľa FIFA Čecha Josefa Bicana.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Majster sveta odkázal Ronaldovi: Mal by skončiť, kým je na vrchole

Bol to pre neho 49. hetrik za klub. Za United dal 136 gólov, za Real Madrid 450, 101 za Juventus, 115 v drese Portugalska a 5 za Sporting Lisabon.

Ronaldo začal svoje prestavenie v 12. minúte, keď otvoril skóre ďalekonosnou strelou spoza šestnástky. Hostia odpovedali o 23. minút, keď Harry Kane premenil pokutový kop po faule Freda, no reakcia na seba nenechala dlho čakať, o 3 minúty rozvlnil Ronaldo sieť po prihrávke Jadona Sancha do malého vápna.

Nemecko Futbal FIFA hráč roka Lewandowski Messi Salah Čítajte viac V Manchestri United chcú prebudovať tím. Cieľ prvý: Lewandowski

Druhé vyrovnanie zariadil v 72. minúte vlastencom domáci obranca Harry Maguire, keď skončil v bráne jeho pokus o odkopnutie lopty na roh. Portugalčan však zavŕšil svoje dielo deväť minút pred uplynutím riadnej hracej doby, keď pri rohovom kope prekonal Huga Llorisa hlavičkou.

Liverpool zvíťazil na pôde Brightonu 2:0 a pridali ôsme ligové víťazstvo za sebou. Plný bodový zisk si zo súťaže naposledy neodniesli 2. januára, keď v Londýne remizovali 2:2 s Chelsea.

Švédsko Anglicko Rusko Futbal Chelsea Abramovič predaj Čítajte aj Bodka za Abramovičovou érou. Aj Premier League ho škrtla ako šéfa Chelsea

O otvárací gól duelu sa postaral v 19. minúte Luis Diaz, keď hlavou poslal do brány pas Joela Matipa. Druhý presný zásah pridal Mohamed Salah, ktorý v 61. minúte premenil pokutový kop. Liverpoolu patrí v tabuľke druhé miesto a na vedúceho obhajcu Manchester City stráca tri body.

Šancu na zisk bodov premárnilo Burnley, ktoré na ihrisku Brentfordu prehralo 0:2.

Pre tím, ktorý bojuje o zotrvanie v súťaži to pritom až do 85. minúty vyzeralo na remízu, v priebehu ôsmich minút však dvakrát skóroval Ivan Toney, pričom druhý gól vsietil z pokutového kopu po faule Nathana Collinsa.

Premier League – 29. kolo:

Manchester United – Tottenham Hotspur 3:2 (2:1)
Góly: 12., 38. a 81. Ronaldo – 35. Kane (z 11 m), 72. Maguire (vlastný)

FC Brentford – FC Burnley 2:0 (0:0)
Góly: 85. a 90.+3 Toney (druhý z 11 m), ČK: 90+2. Collins (Burnley)

Brighton & Hove Albion – FC Liverpool 0:2 (0:1)
Góly: 19. Diaz, 61. Salah

Aktualizujeme…


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United #Premier League