Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chceš počuť 98 percent pozitív, alebo dve negatív? Hancka učil otec

Niekto túži po veľkej svadbe, iní radšej zvolia menej pompéznu cestu. Dávid Hancko si manželku Kristýnu Plíškovu vzal na úrade len za účasti svedkov. Čoskoro sa im narodí bábätko.

07.03.2022 21:39
David Hancko Foto:
Dávid Hancko zo Sparty Praha.
debata

„Od prvej chvíle si chránime naše súkromie a na tom sa nič nemení,“ vraví Hancko v rozhovore pre MF Dnes.

Opora pražskej Sparty má za sebou zaujímavý futbalový príbeh. Jeho celoživotným trénerom je otec. Cesty v aute domov po zápasoch boli prvým signálom, že Hancko chce dať futbalu čosi navyše.

"Sadol som do auta a otec mi povedal: Môžem ti opísať 98 percent vecí, ktoré si spravil výborne, alebo sa budeme baviť o tých zvyšných dvoch percentách?

Chcel som vedieť, čo som spravil zle, aby som to nabudúce na ihrisku nezopakoval," prekvapuje Hancko.

Asterix a Obelix? V žiadnom prípade. Tom a Jerry? Ani tí nie. Vlk a zajac? Zabudnite. Najobľúbenejšia rozprávka malého Dávida Hancka je len pre futbalových fajnšmekrov.

David Hancko Čítajte viac Prísne tajné. Z Hancka je už ženáč, vzal si známu českú tenistku

"Rodičia žartujú, že mojou najobľúbenejšou rozprávkou bola videokazeta z MS 1998. Poznal som ju naspamäť. Pozeral som ju stále dookola, pokiaľ sa nezodrala páska.

Vyrastal som na dedine medzi panelákmi, kde bolo ihrisko. Tam som trávil svoje detstvo.

Doma sme mali aj počítač. Keď som však chcel internet, musel som natiahnuť kábel až z chodby. Mal som radšej futbal," doplnil Hancko.

Prvé futbalové kroky robil ako útočník. V Žiline, kam sa v 15 rokoch presunul z Prievidze, sa postupne posunul do stredu zálohy, na krídlo a nakoniec na kraj obrany.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

"Musel som Žilinu presvedčiť na talentových skúškach, že si zaslúžim miesto na internáte. Nebol som talent, z ktorého by padli na zadok.

Povedali mi, že ma podržia, ale ako dvanásteho hráča, prvého na striedanie. Tak som makal ešte viac, aby som nemusel čakať," tvrdí Hancko.

Prvého júla 2018 prestúpil zo Žiliny do Fiorentiny ako 20-ročný za takmer štyri milióny eur. Po roku putoval na hosťovanie do Sparty, kde 1. júla 2021 podpísal novú zmluvu.

„Nechcel som hneď na začiatku hovoriť, že som Sparťan, ale teraz už mám Spartu v srdci. Chcem mať všetky výkony perfektné, ale to nedokážu ani najlepší herci v divadelných reprízach,“ uzatvára Hancko.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Dávid Hancko