Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lapsus podčiarkla Neymarova najhoršia penalta. Prenechal mu ju ustráchaný Messi?

Spanilú jazdu futbalistov Parížu St. Germain francúzskou Ligue 1 ukončili hráči FC Nantes. Suverénneho lídra tabuľky zdolali v zápase 25. kola 3:1.

20.02.2022 16:04
Neymar Foto: ,
Neymar pri penalte, ktorú brankár bez problémov kryl.
debata

Parížania nebodovali v domácej súťaži prvýkrát od 3. októbra, keď prehrali na ihrisku Rennes.

Odvtedy ťahali sériu 15 duelov bez prehry. Za sebou navyše mali úspešné vystúpenie proti Realu Madrid v 1. stretnutí osemfinále Ligy majstrov (1:0).

"Sme veľmi sklamaní. Obzvlášť, ak sme nehrali zle a v zápase boli na našej strane mnohé dobré veci. Nezvládli sme však kritické momenty pred vlastnou bránou a zaplatili za to.

Viem, že nie je jednoduché hľadať pozitíva, keď prehráte na pôde Nantes. Mojou prácou je ich nájsť a taktiež popísať chyby, aby sme ich nabudúce nezopakovali. Predovšetkým si myslím, že sme po zápase v týždni neboli unavení.

Jednoducho sme nastúpili v inej súťaži, s iným výsledkom a nedokázali zvládnuť isté veci," zhodnotil vystúpenie Parížanov pre oficiálnu stránku klubu tréner Mauricio Pochettino.

Lionel Messi Čítajte aj Tri góly do polčasu, nepremenená penalta. PSG po skalpe Realu zlyhal

Parížania majú na čele súťaže naďalej pohodlný náskok 13 bodov pred Marseille. Prehra napriek tomu rozčertila športového riaditeľa Leonarda, ktorému sa nepáčil výkon rozhodcu.

„Dnes sme skrátka mali byť zdolaným tímom. Rozhodca to vedel. Nechcem ho súdiť, je to len človek. Lenže duel nemal vôbec pod kontrolou. Vyslať hráčov na trávnik v tomto zápase bolo riziko. Už som videl ako Kylian Mbappé skončí na maródke minimálne na tri týždne,“ posťažoval sa pre Canal+.

„Žlto-zelení“ o svojom triumfe rozhodli už do prestávky, keď dali tri góly. Neymar dve minúty po zmene strán znížil, no dráma sa nekonala. Obzvlášť ak Brazílčan po hodine hry nepremenil penaltu.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach označili jedenástku za jednu z najhorších v sezóne. „Takto zle penaltu vo svojej kariére nekopol,“ napísal jeden z užívateľov na twitteri. Pozrite si video:

Ďalší upozornil na to, že Brazílčan zahodil len tretiu zo svojich 26 penált v drese PSG: „A používal pri nich rovnakú techniku. Prestaňte s prehnanými reakciami. Stále je v ich zahrávaní najlepší v PSG.“

Ticho nezostali ani Messiho kritici. Argentínčan podľa nich prenechal spoluhráčovi jedenástku, pretože sa bál ďalšieho zlyhania. Tento týždeň ju v Lige majstrov nepremenil proti Realu Madrid.

„Ronaldo by sa nikdy nezľakol. Vždy išiel príkladom. Messi a Neymar nedali, mali by to nechať na šéfa Mbappého,“ reagovali priaznivci.

Nantes patrilo pred nedeľnými duelmi 5. miesto v tabuľke.

"Dokázali sme doteraz zdolať veľa tímov v súťaži, no žiaden z popredných. Nemohlo to prísť v lepšiu chvíľu. PSG malo za sebou víťazstvo proti skvelému Realu, na trávniku boli všetky tri hviezdy Neymar, Messi i Mbappé.

Je pravdou, že sme boli mimoriadne efektívni. Padli nám prvé dve strely na bránku. Prekvapilo nás, že sme už po polčase viedli 3:0, no nebola to náhoda.

Hrali sme adekvátne nášmu postaveniu v tabuľke. Neuchýlili sme sa iba k bráneniu," vyjadril spokojnosť s hrou mužstva tréner Nantes Antoine Kombouare.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain #Lionel Messi