Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi opomenul Lewandowského. Čo na to Poliak?

Poľského futbalistu Roberta Lewandowského vôbec nerozrušil fakt, že jeho argentínsky súper Lionel Messi za neho nehlasoval v ankete FIFA The Best 2021.

18.01.2022 15:26
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski s ocenením, vpravo je šéf FIFA Gianni Infantino.
debata (2)

Tridsaťtriročný útočník Bayernu Mníchov v pondelok obhájil prvenstvo v ankete, keď zdolal ďalších finalistov – Messiho z Paríža St. Germain aj Egypťana Mohameda Salaha z FC Liverpool.

Messi mal ako kapitán Argentíny možnosť hlasovať v ankete a vybral si spoluhráčov z PSG Neymara, Kyliana Mbappého a Karima Benzemu z Realu Madrid.

Nemecko Futbal FIFA hráč roka Lewandowski Messi Salah Čítajte viac Messi bol bez šance. Prestížnu trofej obhájil Lewandowski

„Lewa“ ako kapitán Poľska dal Messiho na druhé miesto za Jorginha z Chelsea Londýn a pred Cristiana Ronalda z Manchestru United.

"To je otázka na neho. Ja som určite neurobil nič, aby bol na mňa nahnevaný, okrem športovej stránky. V súkromí dúfam, že je všetko tiež v poriadku.

Bolo to jeho rozhodnutie, ja to rešpektujem. nemám k tomu čo povedať a už vôbec nemám byť prečo nahnevaný," citovala Poliaka agentúra DPA.

Británia Belfast šport futbal Superpohár Chelsea Villarreal Čítajte viac Na tróne vystriedal Lewandowského. Hráčom sezóny podľa UEFA je Jorginho

Podľa Ronalda bol najlepší Lewandowski, na druhé miesto dal Portugalčan N'Gola Kantého z Chelsea a na tretie iného hráča londýnskeho tímu Jorginha.

Kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík dal na prvé miesto Lewandowského, na druhé Messiho a na tretie Jorginha.

Tréner národného tímu Štefan Tarkovič hlasoval takmer rovnako ako Hamšík, len namiesto Messiho vybral Belgičana Kevina De Bruyneho z Manchestru City.

Za slovenské médiá hlasoval Michal Zeman z denníka Pravda, ktorý zvolil trio Lewandowski, Messi, Benzema.

Taliansko futbal odveta osemfinále LM Juventus Porto Čítajte viac Povedzme si pravdu! Ronaldo sa v šatni najskôr hádal, potom plakal

Lewandowského zaradili na prvé miesto aj tréner nemeckej reprezentácie Hansi Flick a tiež kapitán Manuel Neuer. Pre oboch bol druhý najlepší Mohamed Salah, pre Flicka bol tretí Kylian Mbappé a pre Neuera N'Golo Kanté.

Hlasovanie trénera reprezentácie Taiwanu Yeh Hsien-Chung a vymyká z rámca ostatných. Bol jediný spomedzi vyše šiestich stoviek hlasujúcich, ktorý zaradil na prvé miesto nórskeho kanoniera Borussie Dortmund Erlinga Haalanda.

„Haaland sa pritom neobjavil v hlasovaní trénera nórskej reprezentácie Staaleho Solbakkena, kapitána Martina Ödegaarda ani zástupcu nórskych médií,“ uviedol web kicker.de.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Robert Lewandowski #Lionel Messi