Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal rozhodca úpal? Kompetentní rozhodli o osude kontroverzného zápasu

Tuniská futbalová reprezentácia neuspela s protestom proti predčasnému ukončeniu svojho zápasu F-skupiny Afrického pohára národov (APN) proti Mali (0:1).

14.01.2022 12:40
Mali Tunisko Foto: ,
Tréner Tuniska Mondher Kebaier protestuje, keď zambijský rozhodca Janny Sikazwe (tretí sprava) predčasne ukončil zápas Tunisko - Mali.
debata (1)

Africká futbalová konfederácia (CAF) v piatok rozhodla, že výsledok stretnutia, ktoré hlavný rozhodca Janny Sikazwe dvakrát bizarne ukončil, sa nezmení.
' „Po preskúmaní protestu Tuniska a vypočutí všetkých funkcionárov zápasu sa ho organizačný výbor rozhodol zamietnuť. Uznáva výsledok 1:0 v prospech Mali,“ uviedla CAF v oficiálnom vyhlásení.

Zambijský rozhodca odpískal koniec zápasu dvakrát, z toho raz pred ukončením riadneho hracieho času. Vzhľadom na viaceré striedania a „prestoje“ pri jedenástke, resp. vylúčení sa pritom malo hrať ešte aj po 90 minútach.

Tunisko, Mali Čítajte viac Škandál na APN. Rozhodca ukončil duel skôr, hráčov potom volali zo spŕch

Škandál nabral na obrátkach, keď počas tlačovej konferencie trénera víťazov Mohameda Magassoubu prišiel do miestnosti delegát a oznámil, že sa odohrajú zostávajúce tri minúty zápasu.

Hráči Mali sa vrátili na ihrisko, futbalisti Tuniska však jeho pokyn neuposlúchli a zostali v šatni. Po výkope hráčov Mali v stredovom kruhu tak rozhodca duel druhýkrát definitívne ukončil.

Po stretnutí sa objavili informácie, že rozhodca mal počas zápasu zdravotné ťažkosti, hovorilo sa o úpale a dehydratácii. Po zápase ho odviezli do nemocnice na vyšetrenia.

„Ľudia musia vedieť, že Janny Sikazwe je po Alžírčanovi Mustaphovi Ghorbalovi druhý najlepší rozhodca v Afrike,“ povedal po verdikte CAF pre egyptské médiá šéf afrických arbitrov Essam Abdel Fattah.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Africký pohár národov