Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smútia nielen v Rusku. Polícia vyšetruje náhle úmrtie populárneho trénera

Vo veku 61 rokov zomrel niekdajší tréner futbalistov Rostova nad Donom Igor Gamula. Dôvod úmrtia nie je známy, podľa Gamulovho priateľa Romana Oreščuka ním môže byť hypoglykemický šok.

09.12.2021 10:01
Igor Gamula Foto:
Igor Gamula na snímke z roku 2014.

„Polícia a lekári to zisťujú. Všetko sa to stalo náhle,“ uviedol pre agentúru RIA Novosti Oreščuk, podľa ktorého ako prvá zalarmovala záchranné zložky dcéra bývalého stredopoliara.

„Pokiaľ viem, nebol chorý. Rozhodne to nesúvisí s koronavírusom. S najväčšou pravdepodobnosťou to bol problém so srdcom,“ vyjadril sa kouč Stanislav Stanislavskij.

„Igor Vasilievič Gamula zasvätil väčšinu svojho života donskému futbalu a zostal patriotom nášho klubu. Jeho rodine a priateľom vyjadrujeme hlbokú a úprimnú sústrasť,“ napísal FK Rostov na sociálnych sieťach.

Charizmatický Gamula pracoval v jeho štruktúrach, hlavným trénerom bol v roku 2014, neskôr sa venoval mládeži. Pôsobil aj ako skaut klubu.

Mal ukrajinské i ruské občianstvo. Trénoval aj tímy v Chersone, Novorossijsku, Daugavpilse či Užhorode.

Na Gamulu nezabudne ani tréner ruskej reprezentácie Valerij Karpin: „Nemôžem tomu uveriť. Je to šok. Budeš nám veľmi chýbať. Úprimnú sústrasť rodine a priateľom.“

K smutnej udalosti sa vyjadril aj najlepší strelec najvyššej ruskej súťaže Arťom Dziuba. „Tento neuveriteľne charizmatický človek nám bude chýbať,“ reagoval hviezdny útočník Zenitu Petrohrad.

chyba
Viac na túto tému: #FK Rostov #Igor Gamula