Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako na Slovensku. Bayern zrejme privíta Barcelonu na prázdnom štadióne

Zhoršujúca sa situácia s koronavírusom v Nemecku donútila konať aj predstaviteľov spolkovej krajiny Bavorsko.

30.11.2021 15:01
Nemecko Futbal LM 1/8 Bayern Chelsea Foto: ,
Allianz Arena v Mníchove.
debata

Je preto pravdepodobné, že budúcotýždňový šláger záverečného kola skupinovej časti Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a španielskym tímom FC Barcelona sa bude konať v prázdnej Allianz Arene v Mníchove.

Bavorský premiér Markus Söder zdôraznil, že napriek množstvu protichodných názorov on nebude podporovať účasť fanúšikov na futbalových zápasoch v Mníchove.

„V dohľadnom čase nemá zmysel púšťať divákov na štadióny. Dohoda na federálnej úrovni zatiaľ neexistuje, ale to neznamená, že tak nemôžeme učiniť v Bavorsku,“ uviedol Söder.

Najbohatšie futbalové kluby planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Inter Miláno - 6,2 miliardy libier.

Krajinský šéf zatiaľ nespresnil časový harmonogram svojho plánu. Najbližší domáci zápas mníchovských futbalistov: FC Bayern – FC Barcelona 8. decembra však má byť bez divákov rovnako ako bundesligový súboj proti Mainzu o tri dni neskôr.

Opatrenia by sa mali týkať aj ďalších bundesligistov z Bavorska – tímov FC Augsburg a Greuther Fürth ako aj zástupcov ďalších športov v tejto spolkovej krajine.

Ešte v októbri mal Bayern Mníchov povolenú maximálnu návštevnosť 75-tisíc divákov na svojich domácich zápasoch.

Nemecko Futbal 12. kolo Bundesliga Čítajte viac Bayern prekvapujúco prehral, nestačil na 15. tím tabuľky

Prudký nárast pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19 však mal za následok zníženie kapacity štadióna na 25 percent a zrejme čoskoro povedie k úplnému zákazu návštevnosti.

Fanúšikovia na futbale v Bavorsku sa až dosiaľ museli preukázať dokladom o očkovaní, resp. aktuálnym negatívnym testom alebo prekonaním ochorenia v nedávnom období.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #fc barcelona #koronavírus