Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odmieta vakcínu, odkaz mu poslala i Merkelová. Kimmich má covid

Nemecký futbalový veľkoklub Bayern Mníchov potvrdil nákazu ochorením COVID-19 u dvoch svojich hráčov - Joshuu Kimmicha a Erica Maxima Choupo-Motinga.

26.11.2021 12:32
Joshua Kimmich Foto: ,
Joshua Kimmich.
debata (7)

Obaja sa už istý čas nachádzali v karanténe po blízkom kontakte s osobami, ktoré mali pozitívny test na koronavírus. Podľa vedenia Bavorov sa obaja futbalisti cítia dobre.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar Kimmich sa stále nedal zaočkovať, v októbrovom televíznom rozhovore tvrdil, že sa stále nerozhodol a vyjadril výhrady voči vakcínam.

Od tohto oznámenia bol ako blízky kontakt pozitívnej osoby už dvakrát v karanténe a Bayern mu ako nezaočkovanému odmietol vyplácať počas karantény mzdu, informoval denník Bild.

Joshua Kimmich Čítajte viac Prečo otáľa s očkovaním? Postoj hviezdy Bayernu nahráva krajnej pravici

Jeho komentáre vyvolali obavy odborníkov v Nemecku, kde sa spomalilo tempo očkovania a situácia v súvislosti s koronavírusom sa tam zhoršuje.

Kimmich pritom v roku 2020 aj so spoluhráčom Leonom Goretzkom finančne podporil kampaň, aby organizácia UNICEF zabezpečila očkovacie látky pre chudobnejšie krajiny.

Pred necelým mesiacom dosluhujúca nemecká kancelárka Angela Merkelová Kimmicha vyzvala, aby zvážil zmenu svojho postoja.

Najlepší futbalisti roka 2021 podľa IFFHS Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Erling Haaland (Nór./Borussia Dortmund) 5...

Merkelová nepoprela tvrdenie, že profesionálni futbalisti majú právo očkovanie odmietnuť.

"Existujú veľmi dobré faktické argumenty, prečo sa dať očkovať. Dostupné sú aj odpovede na otázky pre tých, ktorí majú pochybnosti.

Kimmich je známy ako veľmi uvažujúci futbalista, mal by sa opäť zamyslieť aj nad možnosťou očkovať," povedala Merkelová v rozhovore pre Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nemecko Futbal 12. kolo Bundesliga Čítajte viac Bayern prekvapujúco prehral, nestačil na 15. tím tabuľky

Aj Kimmich aj Choupo-Moting chýbali trénerovi Julianovi Nagelsmannovi v utorkovom súboji Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev, v ktorom Nemci triumfovali 2:1 a zaistili si postup zo základnej skupiny do vyraďovacej časti.

V tomto súboji kvôli karanténe chýbali Bavorom aj ďalšie opory. Počas najbližšieho víkendu na Bayern čaká bundesligový duel proti Bielefeldu a o týždeň neskôr dôležitý zápas s Borussiou Dortmund.

Kimmich je pod koučom Nagelsmann hráčom základnej zostavy Bayernu, Choupo-Moting zase obľúbenou náhradou hlavného kouča za topkanoniera Roberta Lewandowského.

V novembri už mali pozitívny test na koronavírus aj obrancovia bavorského tímu Niklas Süle a Josip Stanišič, obaja sa však po prekonaní ochorenia už vrátili do tréningového procesu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Angela Merkelová #vakcinácia #Joshua Kimmich