Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepekný pohľad na útočníka Neapola. Po súboji so Škriniarom skončil v nemocnici

Taliansky futbalový klub SSC Neapol sa možno až dva mesiace bude musieť zaobísť bez služieb nigérijského útočníka Victora Osimhena.

22.11.2021 10:48
Victor Osimhen Foto: ,
Victor Osimhen po zrážke s Milanom Škriniarom.
debata

Deväťgólový strelec lídra Serie A utrpel zlomeninu očnice a ľavej lícnej kosti v nedeľňajšom šlágri 13. kola Serie, v ktorom Neapol prehral na trávniku Interu Miláno 2:3. Z hry ho nechtiac vyradil slovenský reprezentant Milan Škriniar.

Jeden z najlepších útočníkov Serie A Osimhen sa v 50. min v súboji o loptu zrazil hlavou so slovenským obrancom Milánčanov a po tvrdej zrážke obaja zostali ležať na trávniku San Sira.

Zatiaľ čo Škriniar po chvíli vstal a pokračoval v hre, Osimhen viditeľne otrasený musel striedať a s opuchnutou tvárou odišiel na vyšetrenie do nemocnice.

Neapolčania neskôr vydali oficiálne vyhlásenie, že testy v prípade 22-ročného Nigérijčana odhalili „viacnásobné zlomeniny ľavej očnej jamky a lícnej kosti“.

Herná absencia Osimhena sa odhaduje na jeden až dva mesiace, ale v Neapole sa obávajú, že ho stratia na dlhší čas. V januári 2022 by sa šikovný hrotový hráč mal predstaviť v drese Nigérie na Africkom pohári národov.

„Drž sa šampión! Čoskoro ťa čakáme späť na ihrisku,“ reagovali na twitteri SSC Neapol zástupcovia Interu Miláno.

Škriniar odohral v obrane Interu tradične celý zápas a od špecializovaného webu SempreInter si vyslúžil sedmičku – druhú najvyššiu známku spomedzi hráčov jeho tímu.

Vyššie bol ohodnotený iba strelec jedného z troch gólov Interu Ivan Perišič (7,5). Slovák v drese Neapola Stanislav Lobotka zostal iba medzi náhradníkmi.

„Veľmi solídne predstavenie od slovenskej steny, ktorá Osimhenovi nič nedovolila. Zdá sa, že Škriniar si užíval zápas od začiatku až do konca,“ napísali Taliani.

Obhajca titulu po víťazstve nad lídrom tabuľky znížil manko na tohto súpera na štyri body. Rovnako štvorbodový je náskok Neapola pred ďalším milánskym klubom AC. Podľa tréner Simoneho Inzaghiho jeho zverenci dosiahli dôležité víťazstvo, ale nechce ho preceňovať.

"Vyhrali sme nad tímom, ktorý má najlepšie držanie lopty v celej súťaži a prepracovanú ofenzívu. Udržali sme súpera na lopte tesne nad 50 percentami a neskôr sme využili naše šance.

Naši hráči ukázali charakter. Dosiahli sme kľúčové víťazstvo v tejto fáze sezóny, ale ešte dôležitejší zápas nás čaká v stredu v Lige majstrov proti Donecku," uviedol Simone Inzaghi.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #Victor Osimhen