Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea nedala šancu Leicestru. Solskjaer utrpel ďalšiu hanebnú prehru

Futbalisti Liverpoolu zvíťazili v sobotňajšom šlágri 12. kola Premier League doma nad Arsenalom vysoko 4:0 a poskočili na druhé miesto tabuľky. Na vedúcu Chelsea, ktorá vyhrala v Leicestri 3:0, strácajú štyri body.

20.11.2021 18:42 , aktualizované: 20:29
Chelsea Londýn Foto: ,
Futbalista Chelsea Londýn Antonio Rudiger (v popredí vľavoo) sa teší so spoluhráčmi po góle do siete Leicestru.
debata (1)

O dva menej má tretí Manchester City, no ten má k dobru nedeľňajší domáci duel s Evertonom. Opäť zaváhal Manchester United, ktorý prehral vo Watforde 1:4.

V prvom polčase na Anfielde dominovali domáci hráči a najmä v jeho druhej časti dostali Arsenal pod veľký tlak. Po polhodine hry mohol otvoriť skóre Sadio Mane, no jeho strelu vyrazil Aaron Ramsdale.

Brankár hostí podával veľmi dobrý výkon, zlikvidoval aj veľkú šancu Mohameda Salaha a delovku Trenta Alexandra-Arnolda. Tlak Liverpoolu však bol enormný a v 39. minúte už Ramsdale nezabránil gólu z hlavičky Maneho.

Pár minút po zmene strán prišla obrovská chyba Nuna Tavaresa, ktorý prihral pred vlastnou šestnástkou rovno na nohu Dioga Jotu, ten obišiel obrancu i brankára a zvýšil na 2:0. „Kanonieri“ sa dostávali dopredu len sporadicky.

Naopak, Liverpoolčania hrali s veľkou chuťou a neustále hrozili. V 75. minúte si vypracovali rýchly brejk, Mane mohol strieľa, no ešte prihral lepšie postavenému Salahovi a bolo 3:0. Následne mohol znížiť Thomas Partey, ktorý sa z diaľky oprel do lopty, no Alisson ju vytlačil na roh.

V 77. minúte bolo už 4:0, lopta sa po rýchlom brejku a osi Mane, Salah, Alexander-Arnold dostala k Takumimu Minaminovi a ten mal pred sebou už len prázdnu bránku.

Markus Anfang Čítajte viac Tréner Werderu odstúpil po správach, že má falošné potvrdenie o očkovaní

Na ihrisku bol pritom necelú minútu. Liverpool si tak pripísal jednoznačné víťazstvo, Arsenal zastavil osemzápasovú ligovú sériu bez prehry (6–2–0) a patrí mu piate miesto.

Futbalisti Chelsea zvíťazili v sobotňajšom zápase 12. kola Premier League na pôde Leicestru City rozdielom triedy 3:0 a upevnili si pozíciu lídra tabuľky.

Zverenci trénera Thomasa Tuchela majú o šesť bodov viac ako druhý Manchester City a tretí West Ham, ich súperi však majú víkendové duely ešte len pred sebou. Opäť zaváhal Mancheter United, ktorý prehral vo Watforde 1:4.

Chelsea na King Power Stadium od začiatku dominovala a do vedenia sa dostala už po štvrťhodine, keď sa hlavou presadil obranca Antonio Rüdiger. V 28. minúte potiahol loptu N'Golo Kante a z hranice šestnástky umiestnil strelu presne k pravej žrdi.

V 71. minúte upravil na 3:0 striedajúci Christian Pulisic. Chelsea dostala loptu do siete ešte dvakrát, ale rozhodcovia góly neuznali pre ofsajd. Rovnako to bolo aj v prípade domáceho Ademolu Lookmana ešte za stavu 0:1 v prvom polčase.

Chelsea natiahla svoju sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na deväť zápasov. V lige má na konte deväť výhier, dve remízy a prehrala len so City (0:1). Leicester je tri zápasy bez víťazstva a s 15 bodmi je priebežne dvanásty.

Futbaloví hrdinovia 90´: Takto vyzerajú dnes Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Gheorghe Hagi (56) - je bývalý rumunský...

Manchester United prehral piatykrát z uplynulých siedmich ligových zápasov (1–1–5) a klesol na 7. priečku tabuľky. Stolička pod trénerom Olem Gunnarom Solskjaerom sa tak kýva opäť o čosi viac. V prvom polčase bol herne oveľa lepší domáci Watford.

Do vedenia mohol ísť už v 11. minúte, no Ismaila Sarr ani na dvakrát nepremenil penaltu, ktorá sa opakovala po vbehnutí jedného z hráčov do šestnástky. Domáci si to však vynahradili v 28. minúte, keď otvoril skóre Joshua King a v 44. pridal druhý gól Sarr.

Solskjaer cez polčas poslal na ihrisko Anthonyho Martiala a po dlhej dobe na viac minút aj Donnyho van de Beeka. Hra hostí výrazne ožila a holandský stredopoliar sa odmenil trénerovi gólom, po prihrávke hlavou od Cristiana Ronalda, už po piatich minútach n ihrisku.

United v nasledujúcich minútach dominoval a vytvoril si množstvo šancí, no jeho snahu o vyrovnanie zmaril kapitán Harry Maguire, ktorý videl v priebehu siedmich minút dve žlté a následne červenú kartu.

United mali aj potom šance, ale to aj Watford. V nadstavenom čase prikrášlili domáce víťazstvo ešte Joao Pedro a Emmanuel Dennis. Slovenský stredopoliar Juraj Kucka nehral pre kartový trest.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Aston Villa ukončila päťzápasovú sériu prehier, keď doma zdolala Brighton 2:0 vďaka dvom gólom zo záverečných minút.

Úspečnú premiéru tak zažil nový tréner tímu Steven Gerrard. Pre hostí je to už siedmy duel bez víťazstva. Štvorzápasovú víťaznú sériu prerušil West Ham, keď prehral na pôde šiesteho Wolvesu 0:1 a môže prísť o tretiu priečku.

Druhé víťazstvo po sebe a zároveň druhé v sezóne dosiahol Norwich pod vedením nového trénera Deana Smitha, ktorý prišiel z Aston Villy. Southampton zdolal doma 2:1 a posunul sa z posledného miesta tabuľky.

Na to klesol Newcastle po remíze s Brentfordom 3:3. „Straky“ hrali bez nového trénera Eddieho Howea, ktorý mal pozitívny test na koronavírus a na premiéru si tak ešte musí počkať.

Nemecko Futbal 12. kolo Bundesliga Čítajte viac Bayern prekvapujúco prehral, nestačil na 15. tím tabuľky

Premier League – 12. kolo:
Leicester City – Chelsea FC 0:3 (0:2)
Góly: 14. Rüdiger, 28. Kante, 71. Pulisic

Aston Villa – Brighton 2:0 (0:0)
Góly: 84. Watkins, 88. Mings

Burnley – Crystal Palace 3:3 (2:3)
Góly: 19. Mee, 27. Wood, 49. Cornet – 8. a 36. Benteke, 42. Guehi

Newcastle – Brentford 3:3 (2:2)
Góly: 10. Lascelles, 39. Joeliton, 75. Saint-Maximin – 11. Toney,31. Hen­ry, 61. Lascelles (vl.)

Norwich – Southampton 2:1 (1:1)
Góly: 7. Pukki, 79. Hanley – 4. Adams

Watford – Manchester United 4:1 (2:0)
Góly: 28. King, 44. Sarr, 90.+2 Pedro, 90.+6 Dennis – 50. van de Beek, ČK: 69. Maguire (United) po 2. ŽK

Wolverhampton – West Ham 1:0 (0:0)
Gól: 58. Jimenez

Liverpool FC – Arsenal 4:0 (1:0)
Góly: 39. Mane, 52. Jota, 74. Salah, 77. Minamino


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Liverpool