Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona viedla 3:0, na výhru to nestačilo. Hráme s deťmi, znie z klubu

Trojgólový kolaps v druhom polčase zaznamenali futbalisti FC Barcelona v deň vymenovania Xaviho Hernandéza na post nástupcu Ronalda Koemana.

06.11.2021 18:36 , aktualizované: 07.11.2021 10:15
Celta Vigo, Barcelona Foto: ,
Momentka zo zápasu Celta Vigo - Barcelona.
debata

V sobotnom súboji 13. kola La Ligy na pôde Celty Vigo Kataláncov ešte poslednýkrát viedol dočasný tréner Sergi Barjuan, ktorého tím prehajdákal polčasové vedenie 3:0. Z poslednej strely stretnutia v 90.+6 minúte domáci vyrovnali na 3:3 vďaka dvojgólovému Iagovi Aspasovi.

Aby to nebolo málo, Katalánci prišli o ďalších dvoch zranených hráčov. Do druhého polčasu už nenastúpili Ansu Fati ani Eric Garcia, po hodine navyše musel zísť z ihriska Nico Gonzalez, ktorý tiež hlásil zdravotné problémy.

Najmä strata len 19-ročného Fatiho, ktorý otvoril skóre už v 5. minúte, môže Barcelončanov veľmi mrzieť. Iba na konci septembra sa vrátil po 10-mesačnej absencii a hneď sa dostal do streleckej formy.

Proti Celte si opäť zranil sval a nepomôže ani španielskej reprezentácii v závere kvalifikácie MS 2022.

Barcelona neokúsila chuť víťazstva v španielskej lige ani v štvrtom stretnutí v sérii. Prvý polčas pritom mala nad očakávanie, Fati technickou „obaľovačkou“ dostal hostí do vedenia.

Xavi Čítajte viac Je čas vrátiť sa domov, vítali ho. Xavi sa stal oficiálne trénerom Barcelony

V 18. minúte kapitán Sergio Busquets ďalšou technickou strelou spoza šestnástky k ľavej tyčke zvýšil na 2:0 a hlavička Memphisa Depaya v 34. minúte znamenala pohodlné trojgólové vedenie. Hoci domáci mali v úvodnej 45-minútovke tiež dobré šance, efektívni boli až v druhom dejstve.

Po chybe brankára Marca-Andreho ter Stegena, ktorému lopta vypadla z rukavíc, znížil Aspas. Hlavička Nolita v 74. minúte znamenala kontaktný gól a šikovné zakončenie Aspasa z poslednej akcie domácim vynieslo bod.

Anglicko Futbal Premier League 31. kolo Čítajte viac Čo bude s Dúbravkom? Prioritou Newcastlu je vraj zvučné meno

Hráči hostí po zápase len ťažko hľadali slová, holandský stredopoliar Frenkie de Jong otvorene skritizoval celý tím.

„V druhom polčase sme zabudli hrať futbal. Chýbajú nám osobnosti. Boli sme príliš statickí, mali sme ukázať viac charakteru. Tento zápas bol dôležitý, aby sme sa posunuli vyššie v tabuľke, takže je to pre nás tvrdý úder,“ citovala agentúra AFP de Jonga, ktorý v druhom dejstve za stavu 3:2 trafil brvno.

„Nemá to byť výhovorka, ale pre zranenia sme museli úplne zmeniť taktiku. Ak sa pozriete na zostavu, my hráme s deťmi. Stavili sme na deti z nutnosti. Ak budú všetci hráči k dispozícii, budeme silnejší,“ povedal po svojom poslednom zápase na lavičke Barjuan. Barcelone patrí v tabuľke deviate miesto.

Uniknuté výsledky Zlatej lopty 2021 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Riyad Mahrez (Manchester City).

V domácom tábore panovalo nadšenie. Tridsaťštyriročný Aspas strelil v sezóne päť gólov a po zápase vyjadril veľkú spokojnosť:

"Táto Celta Vigo sa nikdy nevzdáva. Ukázali sme to aj v predchádzajúcich zápasoch. Mali sme veľmi zlý prvý polčas, neskoro sme pressovali.

Oni zapressovali štyrikrát a dali tri góly, to bolo tvrdé. V druhom polčase sa im už ale tak nedarilo. Aj pred prestávkou sme mali svoje šance, potom sme urobili isté taktické zmeny a prvý gól nás nakopol."

Na čelo tabuľky sa opäť prepracoval Real Madrid, ktorý doma zdolal Rayo Vallecano 2:1 vďaka gólom Toniho Kroosa a Karima Benzemu v prvom polčase. V závere dal ešte hosťom nádej Radamel Falcao, ale „biely balet“ si už výhru vziať nenechal.

Na poste lídra má dvojgólový náskok pred Realom Sociadad San Sebastian, ktorý hrá v nedeľu na pôde Osasuny Pamplona. Sociedad bude mať po ňom o jeden odohraný zápas viac.

„Mali sme veľa šancí, aby sme zápas definitívne rozhodli už oveľa skôr. Keď vyrovnali, dostali sme sa pod tlak. Ale som spokojný, pretože až do ich gólu to bolo naše najlepšie predstavenie v sezóne,“ zhodnotil kouč Realu Carlo Ancelotti.

La Liga – 13. kolo:

Real Madrid – Rayo Vallecano 2:1 (2:0)
Góly: 14. Kroos, 38. Benzema – 77. Falcao

Deportivo Alaves – UD Levante 2:1 (0:1)
Góly: 77. a 90.+1. Joselu (prvý z 11 m) – 13. de Frutos

Celta Vigo – FC Barcelona 3:3 (0:3)
Góly: 52. a 90.+6. Aspas, 74. Nolito – 5. Fati, 18. Busquets, 34. Depay

Espanyol Barcelona – CF Granada 2:0 (2:0)
Góly: 30. Pedrosa, 42. de Tomas


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #celta vigo