Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Xavi mieri do Barcelony. Katarčanom vraj sám zaplatí päťmiliónové odstupné

Katarský futbalový klub Al-Sadd súhlasí s uvoľnením svojho trénera Xaviho Hernándeza pre potreby španielskeho tímu FC Barcelona. Stane sa tak po vyplatení výstupnej klauzuly v zmluve niekdajšieho hráča Kataláncov.

05.11.2021 14:11
Xavi Hernandéz Foto: ,
Xavi Hernandéz s trofejou za víťazstvo v španielskej lige po sezóne 2015.
debata

„Xavi je dôležitou súčasťou histórie nášho klubu a prajeme mu veľa úspechov,“ uvádza sa v správe lídra katarskej ligy na sociálnych sieťach.

Výšku spomenutého odstupného vedenie FC Barcelona odmietlo špecifikovať, no španielske médiá svorne uvádzajú sumu 5 miliónov eur.

Podľa katarského biznismena Mohammeda Saeeda Alkaabiho, ktorý sa pohybuje vo futbalovom prostredí, dokonca uvedenú sumu nevyplatia Katalánci, no uhradí ju z vlastného vrecka Xavi Hernández.

Spain Soccer La Liga Koeman Čítajte viac Nahradí Koemana? Legenda reagovala na možnú ponuku Barcelony

"Xavi nás pred pár dňami informoval, že by veľmi rád odišiel do Barcelony, pretože vie, že jeho materský klub prechádza mimoriadne náročným obdobím.

Chápeme jeho postoj a rozhodli sme sa nestáť mu v ceste. Súčasťou dohody o uvoľnení trénera Xaviho je aj dohoda o budúcej spolupráci s FC Barcelona. Xavi je totiž veľmi dôležitá súčasť histórie nášho klubu a my mu prajeme veľa úspechov," informoval tiež katarský Al-Sadd.

Niekdajší stredopoliar španielskej reprezentácie 41-ročný Xavi strávil v FC Barcelona 17 rokov a odišiel odtiaľ v lete 2015.

paul pogba, erling haaland Čítajte viac Posily pre Barcelonu? Španieli predstavili hviezdny zoznam

S klubom získal 25 trofejí, hráčsku kariéru ukončil v spomenutom Al-Sadde. A tam vzápätí naskočil na trénerskú dráhu. S reprezentáciou Španielska získal Xavi tituly na MS 2010 aj ME 2008 a 2012.

Xavi Hernández po ukončení spolupráce v katarskom tíme nahradí Ronalda Koemana, ktorého vedenie FC Barcelona odvolalo počas minulého týždňa po sérii nepresvedčivých výkonov a nelichotivých výsledkov.

Prvý tím FC Barcelona dočasne vedie kouč rezervy Sergi Barjuán, ktorý bude na lavičke Kataláncov aj v sobotu v ligovom súboji na pôde Celty Vigo.

Lionel Messi, Kylian Mbappé Čítajte viac Messi šokuje. Barcelona ma nikdy nežiadala zotrvať v tíme zadarmo

Dočasný kormidelník Barjuán v piatok na tlačovej konferencii pred spomenutým sobotňajším zápasom v La Lige upozornil, že FC Barcelona zatiaľ neoznámil angažovanie nového trénera. O víkendovom súboji vo Vigu však otvorene hovoril ako o jeho poslednom pri A-tíme.

„Ešte nie je nič oficiálne, no všetci veríme, že všetko klapne. Ak príde Xavi, s radosťou mu pomôžem v akejkoľvek sfére to bude potrebovať,“ poznamenal Barjuán.

O trénerské služby Xaviho už raz FC Barcelona prejavil záujem, v januári 2020 však po odchode Ernesta Velverdeho ponuku odmietol.

„Ponúkli mi miesto len tri mesiace od okamihu, ako som sa stal trénerom. Teraz je to iné. Mám v tomto smere viac skúseností, v Al-Sadde som sa toho veľa naučil,“ povedal nedávno Xavi Hernández.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Xavi Hernández