Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Potvrdené, Tottenham povedie Conte. Na twitteri ho privítali lapsusom

Talian Antonio Conte sa stal novým trénerom futbalistov Tottenhamu Hotspur.

02.11.2021 13:56 , aktualizované: 18:53
Antonio Conte Foto: ,
Antonio Conte s trofejou po triumfe Chelsea v Premier League.
debata

V klube anglickej Premier League nahradil na poste odvolaného Nuna Espirita Santa. S Londýnčanmi podpísal zmluvu do leta 2023 s opciou na jej prípadné predĺženie.

„Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť vymenovanie Antonia Conteho na post hlavného trénera do leta 2023 s možnosťou opcie,“ uviedli Spurs v oficiálnom vyhlásení.

Conte v predchádzajúcej sezóne získal titul s Interom Miláno v Serii A, no následne rezignoval. Tottenham s ním rokoval už počas letnej prestávky po odchode Josého Mourinha.

"Som mimoriadne šťastný, že sa vraciam k trénerskej práci, navyše v tíme Premier League, ktorý má ambície hrať o popredné priečky.

Nemôžem sa dočkať chvíle, keď začnem pracovať s mužstvom. Vždy ma charakterizovali odhodlanie a zápal, ktoré chcem teraz priniesť tímu a fanúšikom," povedal Conte.

Päťdesiatdvaročný kouč sa vracia do Premier League, v ktorej už v minulosti získal titul s FC Chelsea. S „The Blues“ triumfoval aj v Pohári FA.

Antonio Conte Čítajte viac Titul a koniec. Conte opúšťa Inter, vraj nemieni spolupracovať na zmene

V Serii A vybojoval s Juventusom Turín tri tituly za sebou a v roku 2016 priviedol taliansku reprezentáciu do štvrťfinále majstrovstiev sve­ta.

„Kohúti“ po dobrom štarte do sezóny prehrali päť z uplynulých desiatich duelov a klesli v tabuľke na ôsmu priečku. Naposledy prehrali v sobotu s Manchestrom United (0:3). Informovala o tom agentúra AFP.

Uniknuté výsledky Zlatej lopty 2021 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Riyad Mahrez (Manchester City).

Privítali ho v španielčine

Na twitterovom profile klubu privítali Conteho španielskym slovom bienvenido. O chvíľu príspevok zmizol a nahradilo ho správne buongiorno. Fanúšikovia však lapsus stihli zaregistrovať. „Taliana privítali v španielčine. A admin následne najsledovanejšie oznámenie o novom trénerovi v histórii klubu vymazal. Tento klub je sociálny experiment,“ odznelo posmešne v príspevkoch na sociálnej sieti.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Antonio Conte