Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené, Tottenham povedie Conte. Na twitteri ho privítali lapsusom

Talian Antonio Conte sa stal novým trénerom futbalistov Tottenhamu Hotspur.

02.11.2021 13:56 , aktualizované: 18:53
Antonio Conte Foto: ,
Antonio Conte s trofejou po triumfe Chelsea v Premier League.
debata

V klube anglickej Premier League nahradil na poste odvolaného Nuna Espirita Santa. S Londýnčanmi podpísal zmluvu do leta 2023 s opciou na jej prípadné predĺženie.

„Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť vymenovanie Antonia Conteho na post hlavného trénera do leta 2023 s možnosťou opcie,“ uviedli Spurs v oficiálnom vyhlásení.

Conte v predchádzajúcej sezóne získal titul s Interom Miláno v Serii A, no následne rezignoval. Tottenham s ním rokoval už počas letnej prestávky po odchode Josého Mourinha.

"Som mimoriadne šťastný, že sa vraciam k trénerskej práci, navyše v tíme Premier League, ktorý má ambície hrať o popredné priečky.

Nemôžem sa dočkať chvíle, keď začnem pracovať s mužstvom. Vždy ma charakterizovali odhodlanie a zápal, ktoré chcem teraz priniesť tímu a fanúšikom," povedal Conte.

Päťdesiatdvaročný kouč sa vracia do Premier League, v ktorej už v minulosti získal titul s FC Chelsea. S „The Blues“ triumfoval aj v Pohári FA.

Antonio Conte Čítajte viac Titul a koniec. Conte opúšťa Inter, vraj nemieni spolupracovať na zmene

V Serii A vybojoval s Juventusom Turín tri tituly za sebou a v roku 2016 priviedol taliansku reprezentáciu do štvrťfinále majstrovstiev sve­ta.

„Kohúti“ po dobrom štarte do sezóny prehrali päť z uplynulých desiatich duelov a klesli v tabuľke na ôsmu priečku. Naposledy prehrali v sobotu s Manchestrom United (0:3). Informovala o tom agentúra AFP.

Uniknuté výsledky Zlatej lopty 2021 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Riyad Mahrez (Manchester City).

Privítali ho v španielčine

Na twitterovom profile klubu privítali Conteho španielskym slovom bienvenido. O chvíľu príspevok zmizol a nahradilo ho správne buongiorno. Fanúšikovia však lapsus stihli zaregistrovať. „Taliana privítali v španielčine. A admin následne najsledovanejšie oznámenie o novom trénerovi v histórii klubu vymazal. Tento klub je sociálny experiment,“ odznelo posmešne v príspevkoch na sociálnej sieti.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Antonio Conte