Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Investícia za miliardy. Český boháč poškuľuje po klube z Premier League

West Ham sedí českým futbalistom ako uliaty. Po Luďkovi Mikloškovi a Radoslavovi Kováčovi sa v londýnskom klube usadila trojica jeho krajanov. Podľa popredných britských médií to nemusí byť konečný počet.

29.10.2021 18:30
Fernandinho, Tomáš Souček Foto: ,
Fernandinho z Manchestru City v súboji so stredopoliarom West Hamu Tomášom Součkom.
debata

Oporami mužstva, ktoré momentálne okupuje štvrtú priečku Premier League, sú Tomáš Souček a Vladimír Coufal. V zime ich doplnil niekdajší spoluhráč zo Slavie praha Alex Král.

Podľa BBC či denníku Guardian má záujem do klubu vstúpiť ich krajan Daniel Křetinský. Český miliardár a vlastník futbalovej Sparty Praha otvoril rokovania o nákupe 27-percentného podielu akcií West Hamu.

Podľa odhadov sa táto investícia pohybuje v okolí 650 miliónov libier, čiže takmer 20 miliárd českých korún. Mala by sa zrealizovať v roku 2023.

Jeden z najbohatších Čechov, ktorý podniká v energetike, priemysle, ale aj mediálnej oblasti, má na futbalovom poli silné renomé. Veď odkedy kúpil Spartu v roku 2004, stal sa z nej ekonomicky najstabilnejší klub v Česku.

Uniknuté výsledky Zlatej lopty 2021 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Riyad Mahrez (Manchester City).

Príchod 36-ročného Křetinského vítajú aj terajší vlastníci. A to aj napriek tomu, že Křetinský v budúcnosti zvažuje kúpu väčšinového podielu West Hamu. Tu však vzniká problém.

Pravidlá UEFA nedovoľujú, aby jedna osoba mala majoritný podiel v dvoch kluboch, ktoré hrajú pod jeho hlavičkou.

West Ham je podľa denníku Forbes momentálne 18. najhodnotnejším klubom sveta. Hráva na modernom 62-tisícom London Stadium.

Netají sa ambíciou preraziť medzi najlepšie mužstvá Premier League a dostať sa k titulu i pravidelnej účasti v Lige majstrov.

Pomôžu mu k tomu aj české koruny?

Dúbravka Salman Čítajte viac Angličanom krvavé peniaze nesmrdia. Dokedy vydrží Dúbravka?

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #West Ham United